Page 4 - Acta Junta SMAP 24-04-2021 - Celíacs de Catalunya
P. 4
10. Raport Tècnic – Científic
S’INFORMA de:
Estudi propi sobre les tècniques de detecció de gluten en hidrolitzats: s’ha presentat a
20/04 l’article a la revista FOODS i estem a l’espera de la resposta dels avaluadors.
Estudi cerveses impulsat per l’AOECS, tot i que es va aprovar l’AG passada encara esta
pendent la signatura conveni amb Universitat Sevilla. Hi ha alguns països que no
coneixen la C- Sousa i tenen dubtes al respecte. S’ha decidit que hi participin els països
que vulguin i es sentin còmodes tot i que els resultats es faran públics entre tots els
membres.
Hem rebut consulta d’un fabricant si es podria llicenciar amb la marca espiga barrada
una llet vegetal elaborada amb cervesa genèrica (no certificada conforme és sense
gluten) si s’aplica un procés de degradació gluten procés enzimàtic igual que cerveses,
ja que amb aquest procés l’empresa aconseguiria abaratir costos. Des l’Associació per
un tema de prudència hem recomanat a l’empresa que no posi en marxa aquest sistema
però aquesta ha decidit fer a consulta directament al Board de l’AOECS. Pendent
resolució
S’ha signat conveni amb Fundació SEFAC i la primera acció que es realitzarà serà una
formació online per part de la Dra Castillejo sobre patologies relacionades amb la
ingesta de gluten. Després d’aquesta ells organitzaran pels seus membres una altre amb
la Sra. Laia Matarranz sobre medicaments i gluten
La Sra. Elisa Mora farà una ponència al congres del SEEC sobre fakenews i celiaquia al
Congres del SEEC 2021 en representació de la nostra entitat.
S’informa que a petició de l’Hospital Arnau de Vilanova, qui darrerament esta atenent
pacients amb la salut malmesa a causa d’haver tractat la celiaquia amb biomagnetisme,
farem una publicació informant sobre que no és un tractament vàlid per la celiaquia i
que l’únic tractament és la DSG de per vida
Es delega en la comissió científica valorar l’impuls d’un estudi d’investigació sobre
celiaquia refractaria i ataràxia per gluten. Si la valoració és positiva serà la junta qui
haurà de validar el pressupost.
11. Torn obert de paraules
Pren la paraula el president qui informa que des de fa 4 anys no s’apugen els salaris als
treballadors i que donada la professionalitat i compromís d’aquests amb l’entitat s’hauria de
mirar d’estudiar com incentivar-los econòmicament. Tanmateix exposa que es conscient que
actualment la partida de sous i salaris representa més del 60% dels ingressos de l’entitat pel que
es fonamental incrementar aquests per tal de poder fer pujades de salaris base i potser una
bona solució seria establir bonus per acompliment d’objectius.. Comenta també que hi ha un
parell de treballadors que sembla que tinguin salaris per sota de mercat i potser caldria estudiar
aquests casos de manera particular.
Es genera un debat entre els membres de junta sobre les diferents possibles vies per
incrementar ingressos, i de primeres s’acorda iniciar una campanya per incrementar les
llicencies marca espiga barrada (2T) i per incrementar els socis (3T). Tanmateix es delega en el
President, la Tresorera i la gerent l’estudi sobre quins salaris dels empleats estan per sota de
mercat i també les possibilitats i viabilitat d’incentius no fixes a la resta de la plantilla. Aquest
estudi es presentarà a la junta per valoració i si escau aprovació.
S’INFORMA de:
Estudi propi sobre les tècniques de detecció de gluten en hidrolitzats: s’ha presentat a
20/04 l’article a la revista FOODS i estem a l’espera de la resposta dels avaluadors.
Estudi cerveses impulsat per l’AOECS, tot i que es va aprovar l’AG passada encara esta
pendent la signatura conveni amb Universitat Sevilla. Hi ha alguns països que no
coneixen la C- Sousa i tenen dubtes al respecte. S’ha decidit que hi participin els països
que vulguin i es sentin còmodes tot i que els resultats es faran públics entre tots els
membres.
Hem rebut consulta d’un fabricant si es podria llicenciar amb la marca espiga barrada
una llet vegetal elaborada amb cervesa genèrica (no certificada conforme és sense
gluten) si s’aplica un procés de degradació gluten procés enzimàtic igual que cerveses,
ja que amb aquest procés l’empresa aconseguiria abaratir costos. Des l’Associació per
un tema de prudència hem recomanat a l’empresa que no posi en marxa aquest sistema
però aquesta ha decidit fer a consulta directament al Board de l’AOECS. Pendent
resolució
S’ha signat conveni amb Fundació SEFAC i la primera acció que es realitzarà serà una
formació online per part de la Dra Castillejo sobre patologies relacionades amb la
ingesta de gluten. Després d’aquesta ells organitzaran pels seus membres una altre amb
la Sra. Laia Matarranz sobre medicaments i gluten
La Sra. Elisa Mora farà una ponència al congres del SEEC sobre fakenews i celiaquia al
Congres del SEEC 2021 en representació de la nostra entitat.
S’informa que a petició de l’Hospital Arnau de Vilanova, qui darrerament esta atenent
pacients amb la salut malmesa a causa d’haver tractat la celiaquia amb biomagnetisme,
farem una publicació informant sobre que no és un tractament vàlid per la celiaquia i
que l’únic tractament és la DSG de per vida
Es delega en la comissió científica valorar l’impuls d’un estudi d’investigació sobre
celiaquia refractaria i ataràxia per gluten. Si la valoració és positiva serà la junta qui
haurà de validar el pressupost.
11. Torn obert de paraules
Pren la paraula el president qui informa que des de fa 4 anys no s’apugen els salaris als
treballadors i que donada la professionalitat i compromís d’aquests amb l’entitat s’hauria de
mirar d’estudiar com incentivar-los econòmicament. Tanmateix exposa que es conscient que
actualment la partida de sous i salaris representa més del 60% dels ingressos de l’entitat pel que
es fonamental incrementar aquests per tal de poder fer pujades de salaris base i potser una
bona solució seria establir bonus per acompliment d’objectius.. Comenta també que hi ha un
parell de treballadors que sembla que tinguin salaris per sota de mercat i potser caldria estudiar
aquests casos de manera particular.
Es genera un debat entre els membres de junta sobre les diferents possibles vies per
incrementar ingressos, i de primeres s’acorda iniciar una campanya per incrementar les
llicencies marca espiga barrada (2T) i per incrementar els socis (3T). Tanmateix es delega en el
President, la Tresorera i la gerent l’estudi sobre quins salaris dels empleats estan per sota de
mercat i també les possibilitats i viabilitat d’incentius no fixes a la resta de la plantilla. Aquest
estudi es presentarà a la junta per valoració i si escau aprovació.