Page 3 - Revista Celiacs de Catalunya 12 Tardor / Hivern 2020
P. 3
EDITORIAL 2019
JOSÉ MOLINA
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ CELÍACS DE CATALUNYA
Quan en el darrer número de la nostra revista estava escri- pels associats. De fet, vam aconseguir organitzar, de manera
vint les línies, d’aquesta mateixa secció, parlant de com ens online, el IV Simposi sobre Celiaquia i Dieta Sense Gluten, què
havia canviat la vida a tots i totes, confiava que les pàgines va suposar un èxit d’assistència.
de l’edició d’hivern les ompliríem des de l’oficina de l’Associ-
ació. No ha estat possible. Apostant per la investigació. Una de les vies més eficients
per fer passes endavant i oferir solucions als pacients celíacs.
Durant els mesos que han passat, entre l’últim exemplar En aquest sentit, vam originar, gràcies a les analítiques d’ali-
de la publicació de l’entitat i l’actual, la pandèmia ha conti- ments que realitzem anualment, els estudis que revelaven que
nuat condicionant la nostra vida en quasi tots els aspectes. la presència de gluten en llenties s’ha identificat com un risc
D’igual manera que ha influït en les possibilitats, d’impulsar per a les persones amb malaltia celíaca. Seguim, i seguirem,
projectes i de dur a terme la seva tasca diària, dels nostres iniciant i donant suport a treballs que pretenguin millores pel
treballadors i treballadores. És per això,que vull remarcar la nostre col·lectiu.
satisfacció que produeix la col·laboració entre els departa-
ments de l’Associació i els socis i sòcies. Una complicitat També vull fer referència a una de les obligacions que tenim
que ens fa més forts, ens ajuda a créixer com a entitat i que i que, nosaltres mateixos, ens imposem. La lluita pels drets
ens enorgulleix. dels celíacs i celíaques, els quals, ara, són més importants que
mai. Aquesta assumpció de responsabilitats va quedar patent,
En aquest context d’excepcionalitat no hem deixat de el passat mes de novembre, quan vam demanar a les forces
vetllar pels interessos del col·lectiu celíac i, evidentment, el polítiques una rebaixa del tipus impositius d l’IVA, al 4%, per
nostre objectiu és seguir incrementant la qualitat de vida de als productes específics per a celíacs. Tot i que, de moment,
totes les persones afectades per aquesta malaltia. Sense la proposta ha estat vetada, no dubteu que seguirem treba-
importar les dificultats que suposa l’esmentada situació sa- llant per assolir aquest i la resta dels nostres objectius. Cre-
nitària. iem fermament que l’adquisició de productes sense gluten és
comparable a l’adquisició de les medicines per al tractament
Com ho volem fer? d’altres patologies. És per això, que farem tot el que estigui en
la nostra mà per assolir aquest reconeixement i evitar el sobre-
Fent créixer, encara més, el ‘Projecte Restauració’. Una cost que suposa a les famílies amb membres celíacs.
línia de treball en què no deixem de destinar recursos i que
ens permet garantir la seguretat del celíac en els seus àpats Per últim, no vull tancar aquesta editorial sense agrair-vos,
fora de casa. En el darrer semestre hem continuat sumant a vosaltres, als socis i sòcies, de l’Associació Celíacs de Ca-
nous establiments acreditats, després de proporcionar-los talunya, el vostre suport. Sense la vostra col·laboració tots els
la formació necessària i assegurar-nos que compleixen amb aspectes, explicats en els paràgrafs anteriors, no serien una
tots els protocols requerits. realitat.
Un altre aspecte que no hem descuidat, tot i els proble- Moltes gràcies.
mes existents amb aquesta nova realitat, són les activitats
“Apostant per la investigació. Una de les vies més eficients per fer passes endavant i oferir
solucions als pacients celíacs. En aquest sentit, vam originar, gràcies a les analítiques
d’aliments que realitzem anualment, els estudis que revelaven que la presència de gluten
en llenties s’ha identificat com un risc per a les persones amb malaltia celíaca. Seguim, i
seguirem, iniciant i donant suport a treballs que pretenguin millores pel nostre col·lectiu.
3 / HIVERN 2020
JOSÉ MOLINA
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ CELÍACS DE CATALUNYA
Quan en el darrer número de la nostra revista estava escri- pels associats. De fet, vam aconseguir organitzar, de manera
vint les línies, d’aquesta mateixa secció, parlant de com ens online, el IV Simposi sobre Celiaquia i Dieta Sense Gluten, què
havia canviat la vida a tots i totes, confiava que les pàgines va suposar un èxit d’assistència.
de l’edició d’hivern les ompliríem des de l’oficina de l’Associ-
ació. No ha estat possible. Apostant per la investigació. Una de les vies més eficients
per fer passes endavant i oferir solucions als pacients celíacs.
Durant els mesos que han passat, entre l’últim exemplar En aquest sentit, vam originar, gràcies a les analítiques d’ali-
de la publicació de l’entitat i l’actual, la pandèmia ha conti- ments que realitzem anualment, els estudis que revelaven que
nuat condicionant la nostra vida en quasi tots els aspectes. la presència de gluten en llenties s’ha identificat com un risc
D’igual manera que ha influït en les possibilitats, d’impulsar per a les persones amb malaltia celíaca. Seguim, i seguirem,
projectes i de dur a terme la seva tasca diària, dels nostres iniciant i donant suport a treballs que pretenguin millores pel
treballadors i treballadores. És per això,que vull remarcar la nostre col·lectiu.
satisfacció que produeix la col·laboració entre els departa-
ments de l’Associació i els socis i sòcies. Una complicitat També vull fer referència a una de les obligacions que tenim
que ens fa més forts, ens ajuda a créixer com a entitat i que i que, nosaltres mateixos, ens imposem. La lluita pels drets
ens enorgulleix. dels celíacs i celíaques, els quals, ara, són més importants que
mai. Aquesta assumpció de responsabilitats va quedar patent,
En aquest context d’excepcionalitat no hem deixat de el passat mes de novembre, quan vam demanar a les forces
vetllar pels interessos del col·lectiu celíac i, evidentment, el polítiques una rebaixa del tipus impositius d l’IVA, al 4%, per
nostre objectiu és seguir incrementant la qualitat de vida de als productes específics per a celíacs. Tot i que, de moment,
totes les persones afectades per aquesta malaltia. Sense la proposta ha estat vetada, no dubteu que seguirem treba-
importar les dificultats que suposa l’esmentada situació sa- llant per assolir aquest i la resta dels nostres objectius. Cre-
nitària. iem fermament que l’adquisició de productes sense gluten és
comparable a l’adquisició de les medicines per al tractament
Com ho volem fer? d’altres patologies. És per això, que farem tot el que estigui en
la nostra mà per assolir aquest reconeixement i evitar el sobre-
Fent créixer, encara més, el ‘Projecte Restauració’. Una cost que suposa a les famílies amb membres celíacs.
línia de treball en què no deixem de destinar recursos i que
ens permet garantir la seguretat del celíac en els seus àpats Per últim, no vull tancar aquesta editorial sense agrair-vos,
fora de casa. En el darrer semestre hem continuat sumant a vosaltres, als socis i sòcies, de l’Associació Celíacs de Ca-
nous establiments acreditats, després de proporcionar-los talunya, el vostre suport. Sense la vostra col·laboració tots els
la formació necessària i assegurar-nos que compleixen amb aspectes, explicats en els paràgrafs anteriors, no serien una
tots els protocols requerits. realitat.
Un altre aspecte que no hem descuidat, tot i els proble- Moltes gràcies.
mes existents amb aquesta nova realitat, són les activitats
“Apostant per la investigació. Una de les vies més eficients per fer passes endavant i oferir
solucions als pacients celíacs. En aquest sentit, vam originar, gràcies a les analítiques
d’aliments que realitzem anualment, els estudis que revelaven que la presència de gluten
en llenties s’ha identificat com un risc per a les persones amb malaltia celíaca. Seguim, i
seguirem, iniciant i donant suport a treballs que pretenguin millores pel nostre col·lectiu.
3 / HIVERN 2020