Dijous 16 de maig és el Dia Internacional de la Celiaquia (DIC) i, com ja vam fer les dues passades edicions, hem volgut dur a terme una acció especial als centres escolars, perquè sabem com n’és d’important que els infants amb celiaquia puguin menjar al menjador de forma segura i que se sentin compresos i acompanyats pels seus companys i companyes.
Enguany, en motiu d’aquest dia assenyalat, tornem a posar en marxa una campanya de conscienciació i sensibilització. Ens hem posat en contacte amb totes les empreses de restauració col·lectiva acreditades sense gluten que ofereixen serveis als menjadors escolars per animar-les a que el dijous 16 de maig ofereixin un menú sense gluten a tots els alumnes que fan ús del servei de menjador.
Com a resultat,168 escoles catalanes oferiran un menú sense gluten al menjador escolar per sensibilitzar als infants sobre la malaltia celíaca.
Aquí pots consultar totes les escoles que s’han adherit a la campanya i quin dia oferiran el menú sense gluten -algunes escoles no ho poden fer el dia 16 i ho faran un altre dia durant el mes de maig-.
Empreses adherides:
- Alimentart
- F.Roca
- El Menú del Petit
- Costa Daurada Càtering
- Jocs i Taula
- Natural Cuina
- Ecomenja
- BoiSa
- Càtering Vilanova
- Aramark
- Serunion
Aquesta campanya la realitzem en el marc del Projecte Escoles, mitjançant el qual acreditem a les empreses de restauració col·lectiva que donen serveis als menjadors escolars. També formem a professors, personal de cuina, monitors escolars i, fins i tot, als companys de classe dels alumnes amb celiaquia, per garantir la seva seguretat i correcta integració en l’àmbit escolar.
Aprofitem per recordar que hi ha disponible al web de l’Associació jocs de taula que es poden descarregar relacionats amb la celiaquia: Domino Sense gluten, Memory Sense Gluten i també el conte interactiu, “En Manelic Sempre té gana”.