En el marc del 16 de maig, Dia Internacional de la Celiaquia (DIC), com ja vam fer l’any passat, hem volgut dur a terme una acció especial als centres escolars, perquè sabem com n’és d’important que els infants celíacs puguin menjar al menjador de forma segura i que se sentin compresos i acompanyats pels seus companys i companyes. Enguany, hem tornat a posar en marxa una campanya de conscienciació i sensibilització. Ens hem posat en contacte amb totes les empreses de restauració col·lectiva acreditades sense gluten que ofereixen serveis als menjadors escolars per animar-les a que el dimarts 16 de maig oferissin un menú sense gluten a tots els alumnes que fan ús del servei de menjador, i moltes d’elles s’han sumat a la iniciativa!
Com a resultat, en el marc del Dia Internacional de la Celiaquia, 230 escoles catalanes han ofert un menú sense gluten al menjador escolar per sensibilitzar als infants sobre la malaltia celíaca. Aquestes són les empreses de restauració col·lectiva que s’han unit a la iniciativa i a qui els agraïm el seu constant suport!
El programa InfoK de TV3 s’ha fet ressò d’aquesta iniciativa.
Enviem material didàctic sobre celiaquia a més de 5.000 escoles
En el marc del Projecte Escoles, enguany creat material didàctic perquè les escoles treballin la sensibilització sobre la malaltia celíaca a l’aula. Hem creat un dominó i un memory amb productes amb gluten i sense, i gràcies a la la col·laboració de YOSOY, hem preparat el conte “El Manelic sempre té gana” perquè els professors puguin llegir-lo a l’aula i els alumnes interactuïn amb una sèrie d’activitats. Ho hem enviat digitalment a més de 5.000 escoles catalanes perquè ho puguin treballar a l’aula amb els seus alumnes.