L’Associació Celíacs de Catalunya, en el marc de la fira Mediterranean Gluten Free Forum, hem organitzat la 2a edició del concurs “Millor pa de pagès sense gluten”.
Qui hi podia participar? Tots els obradors de productes sense gluten acreditats per l’Associació Celíacs de Catalunya.
El concurs es va celebrar diumenge 21 de maig a la tarda i els 5 obradors finalistes van ser: Maurici Cot, Sense Gluten TGN, Celiadictos i Ca la Maria i Món Celíac.
El jurat va estar format per 6 membres, tres dels quals pertanyien a l’àmbit professional, dos eren membres de l’Associació i, per tant, consumidors de productes sense gluten, i un era un influencer del món gluten free.
- Sr. José Molina, President de l’Associació Celíacs de Catalunya
- Sra. Núria Camats, Vicepresidenta de l’Associació Celíacs de Catalunya i membre de Celíacs Joves
- Sr. Alfredo Verdegay, Secretari del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català
- Sr. Daniel Brasé, gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT).
- Sr. Josep Pascual, Guanyador de la Copa Europea Louis Lessaffre, Jurat de la Copa del Món de fleca, professor en escoles d’Europa, Àsia i Amèrica i assessor internacional.
- Sra. Martina Latorre, autora del blog La Espia Celíaca, influencer.
El jurat valorarà els següents aspectes de cada producte entre 0 i 10 punts (0 la mínima puntuació i 10 la màxima):
• Presentació del producte
• Aspecte
• Color (cocció)
• Textura de la molla
• Sabor
El pa de pagès guanyador que va obtenir la suma més alta dels punts fou Celiadictos, declarant-se guanyador del premi “Millor pa de pagès sense gluten 2023”