Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Notícies

Més de 8.000 persones visiten el Mediterranean Gluten Free Forum

 

Més de 8.000 persones han visitat aquest cap de setmana el Mediterranean Gluten Free Forum, la fira organitzada per Fresh Events i impulsada per l’Associació Celíacs de Catalunya, que s’ha celebrat als Jardins del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona i que ha inclòs més de 70 expositors de productes sense gluten i food trucks, així com conferències, sessions de divulgació i showcookings.

La fira ha servit per presentar als visitants les últimes novetats en productes sense gluten, com és el cas de les interessants propietats culinàries de la tapioca; embotits 100% gluten free i formatges vegans; o originals begudes com la kombucha. A més, els assistents han pogut degustar tot tipus d’aliments lliures de gluten, des de pizzes, canelons, arrebossats o croquetes fins a gelats i dolços de tota mena.

Sponsors de la fira: Airos, Galletas Gullón, YOSOY i Naturgreen.

Les jornades també han servit per posar èmfasis en les reivindicacions d’un col·lectiu que se sent abandonat per les administracions i que reclama ajudes per finançar el seu tractament, més diagnòstics i més opcions per a celíacs en l’àmbit de l’alimentació i la restauració. Reclamacions que, aquest diumenge, s’han materialitzat amb una seguda popular de protesta per la inacció del Govern i la falta d’ajudes pel col·lectiu sota la campanya “Els silencis administratius” que ha impulsat recentment l’Associació Celíacs de Catalunya. En l’acte de reivindicació, s’ha dut a terme la lectura del Manifest Celíacs 2023 com a part dels actes institucionals commemoratius del Dia Internacional de la Celiaquia.

Per la seva banda, el president de l’Associació Celíacs de Catalunya, José Molina, ha destacat que “aquest èxit de participació ens impulsa a seguir amb la nostra reivindicació per demanar que les persones celíaques rebin d’una vegada per totes les ajudes que necessiten per finançar l’únic tractament de què disposen i que consisteix a seguir de per vida una dieta sense gluten; més opcions segures sense gluten en l’àmbit de l’alimentació i la restauració, i es continuï avançant en el diagnòstic precoç d’una malaltia altament infradiagnosticada”.

ACCIONS DE L’ASSOCIACIÓ CELÍACS DE CATALUNYA 

En el marc de la fira Mediterranean Gluten Free Forum, hem impulsat també aquestes accions:

Jornada per a professionals sanitaris

Més de 100 professionals sanitaris (metges, infermers, dietistes-nutricionistes…) s’han pogut formar en aquesta jornada sobre celiaquia i dieta sense gluten amb ponents de primer nivell com el Dr. Carlo Catassi, que va venir des d’Itàlia per poder-ne formar part.

Botifarrada sense gluten

Un any més, no podia faltar la tradicional botifarrada sense gluten que organitzem de forma gratuïta per als socis i sòcies de l’entitat.

Un gran agraïment a les empreses que ho han fet possible. Botifarra gràcies a Obach. Salsa romesco gràcies a Ferrer. Pa sense gluten gràcies a Proceli i salsitxes veganes gràcies a Heura.

Bossa amb productes sense gluten

Gràcies a la generositat d’una desena d’empreses, hem pogut donar un detall als socis/es que van venir a la fira, una bossa amb productes sense gluten  diversos. Un gran agraïment a Airos, Casa Tarradellas, Fleca Rebull, Forn Ricardera, Galletas Gullón, La Granja, Liquats Vegetals, Restaurant La Borboleta, Schär i Sol Natural.

Sorteig de més de 40 premis gluten free

Hem celebrat un sorteig in situ amb més de 40 premis!! Tots els assistents de la fira van poder comprar butlletes per 2€, i els 200€ recaptats es destinaran al Projecte Escoles de l’entitat. Les empreses que han participat fent un donatiu pel sorteig han estat: Liquats vegetals YOSOY, Obach, Sol Natural, Restaurant El peix grillat, Caprabo, Camporico, Airos Gluten Free, Ca la Maria, Tortillas Nagual, Delicies sense gluten, Forn Ricardera, Lliure de gluten, Casa amella bio food, Carolina honest, Pagesa / DIAT Rádisson, Ca la Gemma, Hort del silenci, Dilus laboratoriesi  Vitfit.

Concurs pa de pagès sense gluten

Un any més, hem celebrat la 2a edició del concurs del “Millor pa de pagès sense gluten”, i enguany l‘obrador acreditat guanyador ha estat Celiadictos.

 

hazte-socio

FES-TE
SOCI/SÒCIA

certifica

ETS UN FABRICANT?

CERTIFICA ELS PRODUCTES

productes

HO TENS CLAR?

PRODUCTES AMB O SENSE

Beneficis

PARTICIPA

DESCOBREIX TOTS ELS BENEFICIS DE FER-TE SOCI/A

Establiments

ON MENJAR?

DESCOBREIX ELS ESTABLIMENTS

Contact to Listing Owner

Captcha Code