Formem
Des de l’Associació Celíacs de Catalunya formem als següents col·lectius sobre la malaltia celíaca:
Sector mèdic: promovem i actualitzem els coneixements dels facultatius tant d’Atenció Primària com dels Especialistes (gastroenteròlegs) sobre la celiaquia per aconseguir diagnòstics i prescripcions correctes.
Sector infermeria: formem a aquests especialistes, els quals sovint tenen un contacte directe i freqüent amb els pacients, per tal que puguin col·laborar en la detecció de persones que pateixen malaltia celíaca. A més a més, els coneixements els permeten assessorar i col·laborar en la resolució de dubtes del pacient celíac.
Sector nutrició-dietètica: formem i actualitzem els coneixements dels especialistes en nutrició per tal que puguin col·laborar amb els facultatius en el correcte tractament de la malaltia, és a dir, fent un bon seguiment de la dieta sense gluten dels pacients. Els dietistes-nutricionistes poden detectar si els pacients transgredeixen la dieta, de forma voluntària o involuntària, cosa que pot tenir greus conseqüències per a la seva salut, i ajudar-los a evitar-ho.
Sector restauració/hostaleria: fomentem les bones pràctiques en l’elaboració de productes sense gluten per poder gaudir de més establiments aptes. A Catalunya i Menorca només el 3% dels establiments ofereixen productes sense gluten aptes per a celíacs!
Sector escoles: assessorem, formem i informem els mestres, el personal de la cuina i els monitors per garantir la seguretat de l’infant celíac en l’àmbit escolar i la seva correcta integració.
ASSOCIA’T i forma part del nostre projecte. Suma’t! Fes-ho per tu, fes-ho per tots.
ETS UN FABRICANT?
CERTIFICA ELS PRODUCTES
HO TENS CLAR?
PRODUCTES AMB O SENSE
PARTICIPA
DESCOBREIX TOTS ELS BENEFICIS DE FER-TE SOCI/A
HO TENS CLAR?
DESCOBREIX ELS ESTABLIMENTS