Page 2 - Acta Junta SMAP 21-07-2020
P. 2
va enviar un e-mail als socis sobre la importància de la seva permanència per assegurar la
continuïtat de l'entitat.
b) Resultat provisional tancament comptable 1r semestre:
A Tancament provisional de juny tenim un increment de despeses net respecte a 2019 de
+1280 €. Tot i això les despeses d'explotació s'han reduït en 14.934 € i per contra han
incrementat les despeses de personal en 13.600 euros, despeses ja previstes en pressupost
aprovat en AG, ja que part del personal de restauració es va incorporar a mitjans de l'any
passat i per tant no era despesa al primer semestre. Comentar al respecte que s'ha procedit a
acomiadar una tècnica en restauració (tecnòloga dels aliments per no funcionar amb els
mínims que s'esperava d'ella: baix rendiment). La idea era cobrir la vacant amb una noia que
hem tingut en pràctiques que ha mostrat una actitud i rendiment excel·lent però de moment
ens esperarem a veure com evoluciona el tema de la pandèmia i com afecta tant als ingressos
de l'Associació durant el 2n semestre com al sector restaurador. S'han incrementat les ajudes a
tercers i això és degut principalment a què hem estat intermediaris d'aquests ajuts (+3700).
Pel que fa als ingressos: quant a factures emeses estem totalment en línia amb 2019
(diferencia positiva d'entorn de +200 euros), ja que tot i que hem reduït els ingressos per
esponsorització d'activitats, s'ha compensat amb un increment de la facturació ELS (+4000 €).
Molt bona evolució de les donacions que passen de 4166 a 15192, gràcies a convocatòries de
premis/ajuts que ens hem presentat com Fundació Banco Santander (5K) o Cottet Mor (+2K),
alguna donació de particular de quasi 1k, i el conveni amb Mercadona de +5k. En quant els
ingressos per quota de socis estan en línia. Pel que fa a les subvencions encara no podem fer
comparatives perquè gran part de les de 2019 la resolució va ser el segon semestre i aquest
any n'hi ha que fins i tot encara no estan ni publicades, però preveiem una caiguda important
d'ingressos en aquest sentit (entorn 15.000 €) que també vam reflectir en els pressupostos
2020.
Pel que fa al resultat econòmic del primer exercici el provisional és de +30K vs +9k de 2019,
però hem de ser especialment prudents per la previsió que tenim caiguda de subvencions, les
despeses addicionals per EPI's encara no comptabilitzats perquè són despesa de juliol i perquè
encara no està aprovisionada la beca 2020 (-10k)
Intervé Míriam Baños qui pregunta com preveiem compensar aquesta caiguda d'ingressos
(20k) derivada dels impagaments de quotes de socis, la gerent intervé per informar que al
setembre està prevista una campanya de l'ELS i una altra per promoure l'associacionisme,
aquesta darrera via Instagram. La Míriam proposa incloure al butlletí d'informació un bàner
per tal que els socis puguin fer donatius, aquesta proposta genera un debat entre els diferents
membres de junta qui tenen posicions confrontades al respecte, ja que hi ha una bona part
que considera que amb la situació econòmica que estan vivint els socis actualment no se'ls
hauria de fer una petició econòmica en aquests moments, d'altra banda també es comenta el
tema de contactar amb empreses que gestionin el redondeig solidari als supermercats o
directament amb Caprabo/Bon Preu... la gerent comenta que ja tenim un conveni en aquest
sentit amb l'empresa que fa les gestions però de moment cap supermercat s'ha interessat a fer
un redondeig per la nostra causa, finalment respecte a les donacions es conclou en deixar-ho
en stand-bye fins a la propera junta. La gerent comenta que hi ha tot un seguit d'accions
previstes per captació de fons, com sopar solidaris, concerts, etc.. que no s'han pogut executar
donada la situació sanitària que vivim i que en quant es pugui es reprendran.
c) Estadístiques APP 1r semestre
.- 5097 entrades a l'app. 45% corresponen a restauració, 25% consulta d'activitats, 19%
consulta de productes, 6% a alertes alimentàries i 5% a promocions.
.- 2703 consultes d'establiments restauració un 85% per mapa i 15% per nom/llista
d) Loteria 2020:
   1   2   3   4   5   6   7