Page 2 - Acta Junta SMAP 29-06-2019
P. 2
Que degut a l’increment d’Incidències en el canal HORECA i restauració
col·lectiva s’ha demanat una reunió amb caràcter urgent a l’ACSA i que esta
prevista la seva celebració el propvinent 05/07/19
c) De la revisió per part de l’equip tècnic de l’Associació de la Guia per
gestionar al·lèrgens a la restauració de l’ASPC
d) D’aspectes destacables en les declaracions en la Roda de Premsa de Salut
Gencat per presentar Resultats de 10 anys de política integrada en matèria
de salut pública a Catalunya.
- Subratllen com 1 dels punts claus de millora: "També
cal reforçar l’autocontrol i el control de les contaminacions
creuades per evitar al·lèrgies alimentàries". El fet que
aparegui en la NdP afavoreix que puguem fer seguiment
(demanant previsió d'accions i a posteriori acompliment)
- “Formació reglada per manipuladors d'aliments”. Seria
interessant incidir per tal que s'incorpori una informació
sobre pautes en l'elaboració/manipulació d'aliments sense
gluten.
- “Es comprometen a implementar un sistema que permeti
al client saber el grau de seguretat alimentaria (sobretot en
aspectes d'higiene) de cada establiment”. Fruit de
comentar aquest punt alguns membres de junta comenten
que potser hauríem d’informar al soci dels establiments
que s'anuncien sense gluten i no poden garantir absència
de traces, però finalment es descarta indicar-ho en la web
o en algun altre canal perquè si bé sabem els establiments
que han volgut acreditar-se i no han passat els protocols
que demanem i també dels que han tingut incidències, no
podem saber tots els que ho fan malament, per tant
publicar uns i no altres pot generar un greuge comparatiu i
proporcionar informació incomplerta. En Eduard Colomer
pregunta si podríem fer denuncia de tots els que sabem que
ho fan malament i la gerent explica que caldria tenir proves
fefaents d’aquest incompliment i de la dificultat de tramitar
les denuncies i que se li doni curs, ja que unes van via
consum (error en informació al consumidor) i altres via
ASPC (intoxicacions o falta de declaració al·lèrgens, etc.)
Finalment i desprès de les intervencions de varis membres
S’APROVA fomentar les denuncies a establiments que
incompleixin protocols i no prenguin mesures correctives
per tal d’implicar activament a les administracions en
aquests casos i per millorar la seguretat dels pacients.
e) Que durant el primer semestre s’han revisat i actualitzat els continguts de
la formació online pels treballadors del canal HORECA
f) Que el CETT ens han demanat que el seus professors puguin fer la formació
de restauració online.
g) Des de la delegació de Girona se’ns ha demanat que al igual que acreditem
els cursos formatius per professionals sanitaris també s’acreditin les
formacions que fem a professors d’escoles hostaleria.
En Jordi Franquet comenta que encarà hi ha molts fronts per cobrir en el
projecte restauració ja que molts universitats, hospitals i escoles donen un
col·lectiva s’ha demanat una reunió amb caràcter urgent a l’ACSA i que esta
prevista la seva celebració el propvinent 05/07/19
c) De la revisió per part de l’equip tècnic de l’Associació de la Guia per
gestionar al·lèrgens a la restauració de l’ASPC
d) D’aspectes destacables en les declaracions en la Roda de Premsa de Salut
Gencat per presentar Resultats de 10 anys de política integrada en matèria
de salut pública a Catalunya.
- Subratllen com 1 dels punts claus de millora: "També
cal reforçar l’autocontrol i el control de les contaminacions
creuades per evitar al·lèrgies alimentàries". El fet que
aparegui en la NdP afavoreix que puguem fer seguiment
(demanant previsió d'accions i a posteriori acompliment)
- “Formació reglada per manipuladors d'aliments”. Seria
interessant incidir per tal que s'incorpori una informació
sobre pautes en l'elaboració/manipulació d'aliments sense
gluten.
- “Es comprometen a implementar un sistema que permeti
al client saber el grau de seguretat alimentaria (sobretot en
aspectes d'higiene) de cada establiment”. Fruit de
comentar aquest punt alguns membres de junta comenten
que potser hauríem d’informar al soci dels establiments
que s'anuncien sense gluten i no poden garantir absència
de traces, però finalment es descarta indicar-ho en la web
o en algun altre canal perquè si bé sabem els establiments
que han volgut acreditar-se i no han passat els protocols
que demanem i també dels que han tingut incidències, no
podem saber tots els que ho fan malament, per tant
publicar uns i no altres pot generar un greuge comparatiu i
proporcionar informació incomplerta. En Eduard Colomer
pregunta si podríem fer denuncia de tots els que sabem que
ho fan malament i la gerent explica que caldria tenir proves
fefaents d’aquest incompliment i de la dificultat de tramitar
les denuncies i que se li doni curs, ja que unes van via
consum (error en informació al consumidor) i altres via
ASPC (intoxicacions o falta de declaració al·lèrgens, etc.)
Finalment i desprès de les intervencions de varis membres
S’APROVA fomentar les denuncies a establiments que
incompleixin protocols i no prenguin mesures correctives
per tal d’implicar activament a les administracions en
aquests casos i per millorar la seguretat dels pacients.
e) Que durant el primer semestre s’han revisat i actualitzat els continguts de
la formació online pels treballadors del canal HORECA
f) Que el CETT ens han demanat que el seus professors puguin fer la formació
de restauració online.
g) Des de la delegació de Girona se’ns ha demanat que al igual que acreditem
els cursos formatius per professionals sanitaris també s’acreditin les
formacions que fem a professors d’escoles hostaleria.
En Jordi Franquet comenta que encarà hi ha molts fronts per cobrir en el
projecte restauració ja que molts universitats, hospitals i escoles donen un