Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Llegendes i mites sobre les fruites i hortalisses

Acabem la sèrie de posts sobre les fruites i hortalisses, explicant-vos alguns dels mites que s’han anat implantant de mica en mica en el coneixement popular.

  • Les verdures són sempre baixes en calories. Fals: depèn de com estiguin cuinades.
  • Menjar fruita per postres engreixa. Fals: no existeix cap argument científic que avali que la fruita que es pren per postres engreixi.
  • Menjar verdura crua és perjudicial per a la salut. Fals: totes les verdures poden prendre’s crues. De fet, es recomana que, com a mínim, una de les racions diàries de verdura sigui en cru.
  • La fruita madura és recomanable quan es pateixen problemes digestius. Veritable: a mesura que la fruita madura, els àcids orgànics que podrien irritar l’estómac van disminuint. Això sí, augmenta la quantitat de sucres.
  • Les verdures no contenen colesterol. Veritable: gràcies a la seva fibra ajudaran a regular els nivells del colesterol en sang.
  • Els plàtans poden ser indigestos. Veritable: sobretot si són verds, encara que aquests tenen més efectes prebiòtics. La part central és la més indigesta (el mateix li passa a la pinya).
  • Les verdures no tenen sal. Fals: els espinacs, les bledes, l’api i la coliflor tenen una quantitat de sal que s’ha de tenir en compte a les dietes per hipertensió.
  • La patata engreixa molt. Fals: no és excessivament energètica i l’aportació calòrica dependrà de la quantitat que es menja i la forma de preparació. La patata és un bon aliment que aporta vitamina C, potassi, proteïna i fibra.
  • És recomanable sopar només fruita. Fals: pot ser insuficient, no aportar els nutrients i l’energia necessaris i l’endemà podem estar més febles o tenir més gana, amb els nivells de sucre en sang molt baixos.
  • No és recomanable menjar fruita per sopar o per postres. Fals: la fruita es pot menjar abans del dinar, entre hores, per postres a qualsevol àpat, etc.
  • L’alvocat ajuda a regular els nivells de colesterol. Veritable: conté greixos insaturats que ajuden a eliminar el colesterol sanguini i afavoreixen la formació del colesterol bo (HDL).

A tall de resum

  • Les fruites i hortalisses són aptes per a la persona celíaca, i són un grup d’aliments que mai no pot ser desplaçat pels cereals. Són la base de la nostra alimentació.
  • Compte amb el processament d’aquests aliments. Si no són frescos o congelats, s’ha de buscar sempre el “Sense Gluten” a l’embolcall.
  • Cal recordar que la forma més fàcil de cobrir les 5 racions diàries és incloure-les a tots els àpats, i fins i tot fer-les servir per picar entre hores.
  • Busqueu els productes de temporada i proximitat. Estalviareu diners i guanyareu en qualitat.
  • I a l’hora de cuinar, ja sabeu que “menys és més”!

Si voleu ampliar la informació, podeu consultar els següents enllaços:

BIBLIOGRAFIA

Entrades relacionades

Contact to Listing Owner

Captcha Code