Acredita el teu establiment

Les persones amb patologies associades amb la ingesta de gluten han de mantenir una estricta dieta sense gluten durant tota la vida. Un 1% són celíaques i un 6% són sensibles al gluten/blat no celíaques, per tant, es tracta d’un 7% de la població.

La principal limitació que troben a l’hora de menjar fora de casa és que han de confiar la seva salut en el personal que les atén i, per tant, aquelles persones que ofereixen menú sense gluten ho han de fer amb seguretat.                                                                 

Per elaborar plats sense gluten es necessari prendre’s molt seriosament la celiaquia, ja que petites i invisibles traces de gluten poden ser perjudicials per a la salut. Si se serveixen plats sense gluten, cal estar completament segurs que és amb garanties. Per tenir-les és necessària la formació de tot el personal i un sistema de gestió i elaboració.

Actualment menys d’un 3% de l’oferta total de restauració a Catalunya ofereix opcions per a celíacs havent superat el procediment d’acreditació de l’Associació Celíacs de Catalunya. Tenint en compte que cada celíac es desplaça acompanyat d’una mitja de 3 o 4 persones, l’oferta segura sense gluten suposa un nínxol de negoci inclusiu. La facturació d’aquests establiments augmenta fins a un 10%.

Beneficis per formar part del Projecte Restauració:

  • Servei d’assessorament i suport per part de l’Associació Celíacs de Catalunya per obtenir l’acreditació gratuïta com a establiment apte per a persones celíaques.
  • Accés a la formació online en celiaquia i restauració sense gluten pels treballadors de l’empresa (servei gratuït per a empreses sòcies de l’entitat).
  • Identificació de l’establiment mitjançant un adhesiu, el qual canvia anualment en revisar que es mantenen els criteris de seguretat establerts i logos per identificar els productes sense gluten a la carta.
  • Publicació de l’establiment al web i l’App CelíacsCatalunya.
  • Presa de mostres inicials per l’anàlisi del contingut en gluten pel mètode oficial de forma gratuïta.
  • Promocions a les xarxes socials de l’Associació Celíacs de Catalunya.
  • Publicació en guies locals de restauració i major visibilitat per al turisme (en col·laboració amb ajuntaments i altres entitats).

Beneficis de forma indirecta:

  • Un increment de clients, ja que actualment un 7% de la població pateix una patologia relacionada amb la ingesta del gluten. Les persones celíaques solen anar als establiments acompanyades de 3 o 4 persones.
  • Un avantatge competitiu respecte a les empreses no acreditades.
  • La garantia que l’empresa està emprant bones pràctiques en la gestió del gluten i l’aval per part de l’Associació de Celíacs de Catalunya.
  • Fidelització del client celíac. La mancança d’establiments que garanteixen l’absència de gluten i traces en el producte final fa que les opcions a l’hora de sortir fora de casa siguin poques. Per tant, un bon servei on la seguretat del client sigui el pilar fonamental, fa que aquests establiments siguin escollits de manera assídua.
  • Més possibilitats, en el cas de càterings i altres empreses de restauració col·lectiva, de ser contractats per l’Administració Pública en licitacions.

Continguts

Forma el teu equip

A l’Associació Celíacs de Catalunya formem i assessorem l’equip de l’establiment perquè sigui conscient dels riscos que suposa l’elaboració de productes sense gluten i que sigui capaç d’elaborar-los i servir-los amb seguretat. El nostre objectiu és proporcionar als establiments les nocions imprescindibles que cal tenir presents per atendre a la persona celíaca, treballant en aspectes tan importants com:
  • La conscienciació mitjançant informació sobre la malaltia i la sensibilització per oferir als clients celíacs una atenció correcta basada en el coneixement.
  • El coneixement dels productes que contenen o poden contenir gluten i com identificar-los.
  • Els principis bàsics de bones pràctiques en l’elaboració d’àpats aptes per a persones celíaques.
  • El disseny i l’elaboració d’àpats sense gluten.
A l’Associació Celíacs de Catalunya impartim diferents modalitats de formació. Les persones interessades poden contactar-nos a través de restauracio@celiacscatalunya.org.

Coneixes el Projecte Restauració?

El Projecte Restauració sense gluten és un sistema que verifica i acredita l’elaboració de productes sense gluten en obradors, hotels, restaurants, empreses de càtering i foodtrucks, entre d’altres. És un servei totalment gratuït que des de l’Associació Celíacs de Catalunya oferim a aquests establiments. Va néixer amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’establiments/col·lectivitats amb oferta gastronòmica apta per a persones celíaques, davant la dificultat que es troba el col·lectiu a l’hora de sortir a menjar fora de casa, per tal de millorar la seva qualitat de vida. Per aconseguir aquest objectiu, des de l’Associació Celíacs de Catalunya vam desenvolupar uns Plecs de Condicions que defineixen els requisits per obtenir l’acreditació, els quals han estat supervisats i validats per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) de la Generalitat de Catalunya, qui avala el rigor amb el qual treballem. A més a més, oferim un servei de formació, assessorament i suport continu per a les empreses que vulguin elaborar productes sense gluten i oferir un servei responsable i de qualitat al col·lectiu celíac. Aquesta acreditació genera confiança i tranquil·litat als clients celíacs i a les empreses que l’obtenen els aporta un avantatge competitiu, ja que l’Administració en concursos públics  pot especificar aquest servei com a requisit indispensable per a l’adjudicació, o atorgar punts addicionals a aquelles empreses de restauració col·lectiva que compleixen els requisits. Per conèixer amb més detall el Projecte Restauració es pot consultar aquest tríptic.
Si tens dubtes pots contactar amb el departament que gestiona les acreditacions a través del correu electrònic restauracio@celiacscatalunya.org. Acredita la teva empresa o establiment. Formularis Les persones interessades en acreditar la seva empresa o establiment, a continuació poden consultar i/o descarregar-se els formularis i l’acord de col·laboració relacionats, els que s’adaptin al seu tipus d’empresa o servei. Els formularis consisteixen en una sol·licitud que l’empresa o establiment ha de completar amb les seves dades (nom, adreça, telèfon, xarxes socials, etc.) i amb els protocols d’elaboració i servei de plats sense gluten per a que el departament tècnic pugui revisar-los. En l’acord de col·laboració entre l’empresa acreditada i Celíacs de Catalunya s’especifiquen les clàusules a complir per les dues parts i es signa al finalitzar el procés d’acreditació.

Posiciona la teva empresa de restauració col·lectiva

Fruit de la col·laboració de l’Associació Celíacs de Catalunya amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i amb l’objectiu de millorar la seguretat alimentaria dels infants celíacs als centres escolars, el 2020 es va incloure en el document ‘Criteris Alimentaris per a la Contractació de la Gestió del Menjador de centres educatius 2020’ del Programa de Revisió de Menús Escolars de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i previ vistiplau del departament d’Educació de la Generalitat, informació específica sobre la malaltia celíaca i sobre bones pràctiques de manipulació en la cuina escolar. Les empreses de restauració col·lectiva que disposin de l’acreditació de l’Associació Celíacs de Catalunya conforme segueixen els protocols de seguretat alimentaria a la cuina en relació amb els aliments sense gluten, obtindran punts addicionals en concursos públics per a la contractació del menjador dels centres educatius. Els criteris que es descriuen en aquest document són aplicables en l’àmbit territorial de Catalunya en la contractació dels serveis de restauració per a infants i joves dels centres educatius públics, privats i concertats i dels centres d’educació especial (CEE), casals d’estiu, campus esportius, etc.
hazte-socio

FES-TE
SOCI/SÒCIA

certifica

ETS UN FABRICANT?

CERTIFICA ELS PRODUCTES

productes

HO TENS CLAR?

PRODUCTES AMB O SENSE

Beneficis

PARTICIPA

DESCOBREIX TOTS ELS BENEFICIS DE FER-TE SOCI/A

Establiments

ON MENJAR?

DESCOBREIX ELS ESTABLIMENTS

Contact to Listing Owner

Captcha Code