Page 1 - Acta de Junta Directiva de SMAP - 12-12-2022 - Celiacs Catalunya
P. 1
Acta de la Reunió de la Junta Directiva de l’Associació SMAP – Celíacs de Catalunya
▪ Dia: 12/12/2022
▪ Hora d’inici de sessió: 18:30
▪ Mixta: Presencial a la Seu de l’Associació Celíacs Catalunya i telemàtica a través de la
plataforma zoom.
Assisteixen: José Molina, Maribel Serrano, Elisa Mora, Núria Camats, Míriam Baños, Xenia Dones, i
Eduard Colomer
Excusen presencia tot delegant el vot en el president: Anna Gibert, Olga Cuesta i Gemma Castillejo.
Temes de l’ordre del dia
1.- Aprovació, si escau de l'acta de la darrera reunió.
L’acta ha quedat APROVADA per unanimitat, condicionada a la modificació que ha sol.licitat
en Eduard Colomer qui comenta que on diu que ha estat 2 anys a la junta del CYE ha d’indicar
4 anys.
2.- Llistat aliments: valoració de resultats de l'enquesta realitzada als socis i propostes
d'acció.
S’INFORMA dels resultats de l’enquesta:
L'enquesta va ser contestada per un total de 204 socis, la qual cosa representa un 3,33% del
total dels socis de SMAP. Per tant, la representativitat de l'enquesta del total dels nostres
socis és baixa.
135 dels enquestats feia 5 anys o més que estava diagnosticat, 54 portaven diagnosticats
entre 1 i 5 anys i 15 portaven diagnosticats menys d'un any.
De les 204 respostes, el 19,6% dels socis enquestats no sap que disposa de la Llista
d'Aliments Sense Gluten.
De les 173 respostes que sí que coneixen la Llista d'Aliments, tan sols un 45,7% sap utilitzar
l'app i la funcionalitat de la Llista. Un 34,1% diu que sap emprar-la, però no l'usa i un 20,2%
no sap utilitzar-la.
D'aquells que consulten la Llista, el 75% dels enquestats creu que és útil i tan sols la meitat
creu que és fàcil de fer servir.
Quant a la freqüència de consultes sobre etiquetatge d'aliments, un 27% dels enquestats fan
consultes setmanals, un 27,5% consultis mensuals, un 18% algunes consultis a l'any i un
27,5% no fa consultes sobre etiquetatge mai.
Els socis enquestats comenten que la primera Font d'informació que fan servir per a resoldre
una consulta sobre etiquetatge és Google, seguit de consultes directes amb el fabricant i en
tercera posició estan les consultis en la Llista d'aliments Sense Glútens i les consultis directes
a l'Associació.
El 85,3% dels enquestats és a dir un 2,84% dels Socis de l'Associació Celíacs de Catalunya,
considera útil la Llista d'Aliments Sense Gluten.
L'enquesta va ser contestada per un total de 204 socis, la qual cosa representa un 3,33% del
total dels socis de SMAP. Per tant, la representativitat de l'enquesta del total dels nostres
socis és baixa.
▪ Dia: 12/12/2022
▪ Hora d’inici de sessió: 18:30
▪ Mixta: Presencial a la Seu de l’Associació Celíacs Catalunya i telemàtica a través de la
plataforma zoom.
Assisteixen: José Molina, Maribel Serrano, Elisa Mora, Núria Camats, Míriam Baños, Xenia Dones, i
Eduard Colomer
Excusen presencia tot delegant el vot en el president: Anna Gibert, Olga Cuesta i Gemma Castillejo.
Temes de l’ordre del dia
1.- Aprovació, si escau de l'acta de la darrera reunió.
L’acta ha quedat APROVADA per unanimitat, condicionada a la modificació que ha sol.licitat
en Eduard Colomer qui comenta que on diu que ha estat 2 anys a la junta del CYE ha d’indicar
4 anys.
2.- Llistat aliments: valoració de resultats de l'enquesta realitzada als socis i propostes
d'acció.
S’INFORMA dels resultats de l’enquesta:
L'enquesta va ser contestada per un total de 204 socis, la qual cosa representa un 3,33% del
total dels socis de SMAP. Per tant, la representativitat de l'enquesta del total dels nostres
socis és baixa.
135 dels enquestats feia 5 anys o més que estava diagnosticat, 54 portaven diagnosticats
entre 1 i 5 anys i 15 portaven diagnosticats menys d'un any.
De les 204 respostes, el 19,6% dels socis enquestats no sap que disposa de la Llista
d'Aliments Sense Gluten.
De les 173 respostes que sí que coneixen la Llista d'Aliments, tan sols un 45,7% sap utilitzar
l'app i la funcionalitat de la Llista. Un 34,1% diu que sap emprar-la, però no l'usa i un 20,2%
no sap utilitzar-la.
D'aquells que consulten la Llista, el 75% dels enquestats creu que és útil i tan sols la meitat
creu que és fàcil de fer servir.
Quant a la freqüència de consultes sobre etiquetatge d'aliments, un 27% dels enquestats fan
consultes setmanals, un 27,5% consultis mensuals, un 18% algunes consultis a l'any i un
27,5% no fa consultes sobre etiquetatge mai.
Els socis enquestats comenten que la primera Font d'informació que fan servir per a resoldre
una consulta sobre etiquetatge és Google, seguit de consultes directes amb el fabricant i en
tercera posició estan les consultis en la Llista d'aliments Sense Glútens i les consultis directes
a l'Associació.
El 85,3% dels enquestats és a dir un 2,84% dels Socis de l'Associació Celíacs de Catalunya,
considera útil la Llista d'Aliments Sense Gluten.
L'enquesta va ser contestada per un total de 204 socis, la qual cosa representa un 3,33% del
total dels socis de SMAP. Per tant, la representativitat de l'enquesta del total dels nostres
socis és baixa.