Page 27 - Revista Celiacs de Catalunya
P. 27
ESPAI SENSE GLUTEN 2019

Es podien presentar al concurs els obradors de produc- èqlibre
tes sense gluten acreditats com a aptes per a celíacs
per l’Associació i els petits fabricants que seguissin tots L’obrador éqlibre, fundat per Carlos Milán i Xevi Ramon,
els protocols de seguretat en gestió del gluten. Van partici- sorgeix de la unió de dues empreses (Triticum i Alatria) compro-
par en el certamen cinc dels principals forns especialitzats meses amb l’elaboració de productes artesanals i de qualitat.
en pa sense gluten de Catalunya: La Marevilla, Celiadictos, Es tracta d’un projecte amb ànima on l’experiència de les cinc
Forn Ricardera, Nouceland i éqlibre. El jurat va estar format generacions de forners que recull Triticum, de Xevi Ramon, es
pel president de l’Associació de Celíacs de Catalunya, José combina amb la professionalitat de les solucions gastronòmi-
Molina, el director de BCN Gluten Free, Joan Asensio, ques lliures de gluten que desenvolupa Carlos Milán a Alatria.
el secretari del Consell Regulador del Pa de Pagès Català,
Alfredo M. Verdegay, l’assessor gastronòmic del restaurant Aquesta empresa vol canviar la manera tradicional de fer pa
En Ville, Raül Granero, la vicepresidenta i membre del lliure de gluten. Investiga amb ingredients naturals, sense
grup de joves celíacs de l’Associació, Núria Camats i modificar genèticament, escull les millors matèries pri-
l’autora del bloc Cap Plat amb Blat, Elena González. Els meres i aposta per la proximitat i els aliments orgànics.
membres del jurat, per elegir el millor pa de pagès sense En el seu obrador utilitza ferments naturals i llargs temps de
gluten, van valorar la presentació del producte, l’aspecte, fermentació.
el color (cocció), la textura de la molla i el sabor.
Un dels seus propòsits és millorar els gustos, els
èqlibre va treure la millor puntuació i es va posicionar aromes i el temps de conservació. Innova amb textures
com l’obrador guanyador, a qui l’Associació Celíacs de sorprenents i cruixents. Fa pa amb ingredients que aporten
Catalunya li va atorgar un trofeu i un diploma acredi- un major valor nutricional i una millora en les característiques
tatiu. organolèptiques.

27 / HIVERN 2019
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32