Page 35 - Revista Celiacs de Catalunya
P. 35
ACCIONS I FITES 2019

FORMEM A CONCURS ‘MILLOR PA DE PAGÈS SENSE GLUTEN’
LES ESCOLES I
AL COL·LECTIU Hem organitzat la primera edició del concurs “Millor
SANITARI I DE pa de pagès sense gluten”, en el marc de la celebració
RESTAURACIÓ del Dia Internacional de la Celiaquia durant la BCN Glu-

Per una banda, ten Free. El gua-
hem format a 5 nyador ha estat
escoles (escola del Sol i escola Catalunya a Sabadell, l’obrador èqlibre,
escola Lavinia a Barcelona, escola el Parc al Prat de fundat per Car-
Llobregat i escola Montserrat a Sant Just Desvern) i los Milan i Xevi
hem realitzat 1 formació tècnica al col·lectiu sanitari del Ramon.
CAP Cotxeres a Barcelona.
Per altra banda, 76 persones de 19 empreses han re- 8 ACTIVITATS DE CONVIVÈNCIA
alitzat la nostra formació online sobre celiaquia i pautes Arreu del territori hem organitzat 8 activitats de convi-
de manipulació i etiquetatge.
vència on hi han participat de més de 600 socis i fa-
QUATRE NOVES DELEGACIONS miliars. Durant aquestes activitats es creen sinergies i es
comparteixen experiències que ajuden a normalitzar el dia a
Per estar més a prop dels socis, comptem amb dia de les persones celíaques: reunió de socis a Girona, Llei-
quatre noves delegacions al Baix Llobregat: Cas- da i Tarragona; estada de tardor sense gluten per a infants
telldefels, Gavà, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de celíacs a Castelldefels; sortida a Santa Coloma de Farners
Llobregat.
per visitar la fàbrica de gale-
INAUGURACIÓ DE LA DELEGACIÓ BAIX EBRE - MONTSIÀ tes Trias i la fira de la Ratafia;
Aquest semestre hem inaugurat la delegació Baix dies especials per a socis i
familiars als parcs Aquadiver
Ebre-Montsià. Vam comptar amb l’assistència de la Dra. de Platja d’Aro i Water World
Gemma Castillejo, pediatra gastroenteròloga de l’Hospital de Lloret de Mar.
Universitari Sant Joan
de Reus i amb autori- CELÍACS JOVES
tats de la ciutat. En fina- Aquest segon semestre el grup de
litzar les intervencions
vam gaudir d’un aperitiu joves celíacs de l’Associació ha gaudit
sense gluten. d’un bateig de vela al Port de Barce-
lona, acompanyat d’un dinar, i també del
Accions per facilitar l’accés a una dieta tradicional dinar de Nadal sense gluten.
sense gluten dins i fora de casa i oci
AVANTATGES PER ALS SOCIS I SÒCIES
NOUS ESTABLIMENTS ACREDITATS COM A
APTES PER A CELÍACS Aquest semestre 14 empreses han ofert
avantatges per als nostres socis i sòcies. On es
L’equip del Projecte Restauració ha poden consultar? A la web a la secció d’activitats i a
treballat de valent aquest semestre i l’app Celíacs Catalunya.

rheastavuisraitAnattcs,t5iv9oibtreaasdttsoarbsdlimeienfothsortme(lesas).ccoilHeósa,, acPormogpraanmyeassmobderenestleianocsceiibliialiqtuzaiació social

acreditat 53 establiments de restauració 90 MITJANS DE COMUNICACIÓ ES FAN RESSÒ SOBRE
i la cadena d’Hotels Evenia a Lloret de LA CELIAQUIA
Mar i Barcelona (amb més de 5.000 places
hoteleres). De cadenes d’establiments ja Més de 90 mitjans de comunicació s’han fet ressò sobre
acreditades s’ha ampliat 6 establiments: les activitats que hem organitzat i les campanyes de
1 Foster’s Hollywood, 2 0%Gluten i 3 Viena. sensibilització que hem realitzat aquest semestre, entre
les quals destaca la primera edició del concurs “Millor
COMUNIQUEM 16 ALERTES ALIMENTÀRIES pa de pagès sense gluten 2019”, la Beca Celíacs de
Catalunya 2019, l’acreditació de més de 5.000 places
Durant l’any 2019 hem avisat als nostres socis/sòcies hoteleres a Lloret de Mar i la campanya de denúncia
sobre 16 alertes alimentàries en relació amb el gluten, respecte a la situació d’indefensió en què es troben
comunicades per l’Agència Española de Seguridad 30.000 infants celíacs o sensibles al gluten als menjadors
Alimentaria y Nutrición. escolars.

35 / HIVERN 2019
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40