Page 41 - Revista Celiacs de Catalunya 13 Primavera / Estiu 2021
P. 41
calaix sense gluten 2021
Caprabo, compromesos amb les persones
celíaques i les seves necessitats
A Caprabo portem més de 60 anys preocupant-nos per A més a més, des de fa més d’una dècada, i més enllà de
la salut de les persones i per impulsar una alimentació sa- complir amb el Reial decret 2220/2004 sobre declaracions
ludable i un consum responsable. Dos principis que ens d’al·lèrgens, oferim informació addicional a les etiquetes
han marcat des de sempre el camí a seguir. I així ho hem afegint els textos d’advertència necessaris, amb missatges
recollit en el nostre decàleg de compromisos per a la salut separats de manera visible per indicar la potencial presèn-
i la sostenibilitat. Es tracta d’un manifest que té en compte cia de traces d’al·lèrgens.
aspectes com la seguretat alimentària, l’alimentació equili-
brada, la prevenció en l’obesitat infantil, la sostenibilitat, la
transparència o la formació i la informació, entre d’altres.
Va ser voluntat de Caprabo afegir també en aquest decàleg
l’alimentació en casos de necessitats especials.
El nostre compromís amb les famílies sensibles envers la Caprabo també ha participat en diferents fires especialit-
malaltia celíaca es remunta a l’any 2007 quan Caprabo va zades. Hem estat presents a les dues edicions de l’Expo
signar el Pacte d’addicions, una col·laboració entre l’Agèn- Free From Food a Barcelona. I també hem participat a les
cia Catalana del Consumidor i Caprabo que tenia com a dues edicions que s’han realitzat del BNC Gluten Free. A
objectiu millorar l’etiquetatge de productes alimentaris per
a celíacs i diabètics, de la nostra pròpia marca. la darrera, ho vam fer amb una activitat infantil on, mitjan-
çant una simulació d’un mini supermercat, els més petits
podien jugar alhora que aprenien a identificar els productes
sense gluten de les prestatgeries d’una botiga. A més, po-
dien fer la compra a Capraboacasa (el nostre supermercat
online) i, amb els productes que compraven participar en un
taller de cuina sense gluten.
I és que des de Caprabo treballem perquè la nostra Però la nostra col·laboració amb l´Associació va més
oferta de productes sigui segura, suficient per a una com- enllà. Al juny de l’any 2020 vam afermar el compromís
pra ordinària i sempre amb un nivell de preu adequat. Per de Caprabo amb la signatura d’un conveni amb l´Associa-
això, mantenim una estreta col·laboració amb l’Associa- ció de Celíacs de Catalunya, pel qual els socis de l’entitat,
ció de Celíacs de Catalunya des de fa més de 15 anys. en presentar la Targeta Club Caprabo, poden benefici-
Aquesta relació ens permet conèixer de primera mà les ar-se amb un 20% de descompte en la compra de més de
demandes i preocupacions de les persones celíaques i 200 referències elaborades específicament sense gluten.
ampliar la nostra gamma d’aliments per donar resposta a L›objectiu és ajudar a realitzar una compra completa dels
les seves peticions. Perquè volem que les persones amb productes més adequats a un preu assequible.
necessitats específiques trobin a les nostres botigues tot el
necessari per a la seva alimentació. Actualment, continuem treballant per millorar l’oferta de
productes sense gluten tant de la nostra marca pròpia com
Al llarg d’aquests anys, hem impulsat diferents iniciatives de marques d’altres fabricants. En els nostres supermer-
amb l´objectiu de sensibilitzar sobre les necessitats especi- cats, comptem amb un ampli assortiment de més de 2.000
als de la població celíaca. Algunes d’elles han estat oferir productes sense gluten de diverses marques, dels quals
informació pública sobre l´etiquetat, assistència psicolò- 414 són de la nostra marca.
gica, explicar les simptomatologies o oferir xerrades amb
diferents temàtiques. També hem realitzat showcookings L´objectiu de Caprabo és seguir aprofundint en aquest
específics al Chef Caprabo, accions relacionades amb la compromís pel qual és imprescindible continuar col·labo-
celiaquia dins del Programa Educatiu per a una Alimen- rant amb entitats com l’Associació de Celíacs de Catalunya,
tació Saludable Tria Bo, Tria Sa i descomptes de pro- que representen les necessitats i interessos del col·lectiu.
ductes sense gluten de la nostra marca pròpia.
41 / ESTIU 2021
Caprabo, compromesos amb les persones
celíaques i les seves necessitats
A Caprabo portem més de 60 anys preocupant-nos per A més a més, des de fa més d’una dècada, i més enllà de
la salut de les persones i per impulsar una alimentació sa- complir amb el Reial decret 2220/2004 sobre declaracions
ludable i un consum responsable. Dos principis que ens d’al·lèrgens, oferim informació addicional a les etiquetes
han marcat des de sempre el camí a seguir. I així ho hem afegint els textos d’advertència necessaris, amb missatges
recollit en el nostre decàleg de compromisos per a la salut separats de manera visible per indicar la potencial presèn-
i la sostenibilitat. Es tracta d’un manifest que té en compte cia de traces d’al·lèrgens.
aspectes com la seguretat alimentària, l’alimentació equili-
brada, la prevenció en l’obesitat infantil, la sostenibilitat, la
transparència o la formació i la informació, entre d’altres.
Va ser voluntat de Caprabo afegir també en aquest decàleg
l’alimentació en casos de necessitats especials.
El nostre compromís amb les famílies sensibles envers la Caprabo també ha participat en diferents fires especialit-
malaltia celíaca es remunta a l’any 2007 quan Caprabo va zades. Hem estat presents a les dues edicions de l’Expo
signar el Pacte d’addicions, una col·laboració entre l’Agèn- Free From Food a Barcelona. I també hem participat a les
cia Catalana del Consumidor i Caprabo que tenia com a dues edicions que s’han realitzat del BNC Gluten Free. A
objectiu millorar l’etiquetatge de productes alimentaris per
a celíacs i diabètics, de la nostra pròpia marca. la darrera, ho vam fer amb una activitat infantil on, mitjan-
çant una simulació d’un mini supermercat, els més petits
podien jugar alhora que aprenien a identificar els productes
sense gluten de les prestatgeries d’una botiga. A més, po-
dien fer la compra a Capraboacasa (el nostre supermercat
online) i, amb els productes que compraven participar en un
taller de cuina sense gluten.
I és que des de Caprabo treballem perquè la nostra Però la nostra col·laboració amb l´Associació va més
oferta de productes sigui segura, suficient per a una com- enllà. Al juny de l’any 2020 vam afermar el compromís
pra ordinària i sempre amb un nivell de preu adequat. Per de Caprabo amb la signatura d’un conveni amb l´Associa-
això, mantenim una estreta col·laboració amb l’Associa- ció de Celíacs de Catalunya, pel qual els socis de l’entitat,
ció de Celíacs de Catalunya des de fa més de 15 anys. en presentar la Targeta Club Caprabo, poden benefici-
Aquesta relació ens permet conèixer de primera mà les ar-se amb un 20% de descompte en la compra de més de
demandes i preocupacions de les persones celíaques i 200 referències elaborades específicament sense gluten.
ampliar la nostra gamma d’aliments per donar resposta a L›objectiu és ajudar a realitzar una compra completa dels
les seves peticions. Perquè volem que les persones amb productes més adequats a un preu assequible.
necessitats específiques trobin a les nostres botigues tot el
necessari per a la seva alimentació. Actualment, continuem treballant per millorar l’oferta de
productes sense gluten tant de la nostra marca pròpia com
Al llarg d’aquests anys, hem impulsat diferents iniciatives de marques d’altres fabricants. En els nostres supermer-
amb l´objectiu de sensibilitzar sobre les necessitats especi- cats, comptem amb un ampli assortiment de més de 2.000
als de la població celíaca. Algunes d’elles han estat oferir productes sense gluten de diverses marques, dels quals
informació pública sobre l´etiquetat, assistència psicolò- 414 són de la nostra marca.
gica, explicar les simptomatologies o oferir xerrades amb
diferents temàtiques. També hem realitzat showcookings L´objectiu de Caprabo és seguir aprofundint en aquest
específics al Chef Caprabo, accions relacionades amb la compromís pel qual és imprescindible continuar col·labo-
celiaquia dins del Programa Educatiu per a una Alimen- rant amb entitats com l’Associació de Celíacs de Catalunya,
tació Saludable Tria Bo, Tria Sa i descomptes de pro- que representen les necessitats i interessos del col·lectiu.
ductes sense gluten de la nostra marca pròpia.
41 / ESTIU 2021