Page 12 - Revista Num3 - Celiacs
P. 12
re nosaltres Acords institucionals
Acord amb Creu Roja Catalunya
L’objectiu principal de l’Acord és fixar el marc de col.laboració entre ambdues entitats, que
afavoreixi que CR Catalunya pugui dotar als infants celíacs o sensibles al gluten en risc d’exclusió
d’una cistella d’aliments específics sense gluten, que garanteixi el correcte seguiment de la
dieta que tenen prescrita, amb l’assessorament de l’associació. També, treballar conjuntament
amb l’objectiu de millorar la salut, qualitat de vida i benestar dels menors celíacs amb dificultats
econòmiques, així com l’atenció a aquests des de CR Catalunya; col·laborar en l’edició d’informació
bàsica sobre la celiaquia i la dieta sense gluten per facilitar als celíacs beneficiaris del programa,
així com impartir jornades formatives i informatives, per part de personal de l’associació, als
voluntaris i tècnics de Creu Roja en contacte directe amb aquests.
Acord amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona
L’objecte de l’Acord és col·laborar en l’àmbit de la celiaquia per emprendre accions que suposin
una millora en l’atenció de les persones celíaques i la divulgació i sensibilització a la població
en general, coordinant els recursos d’ambdues institucions per a fer xerrades i trobades amb
malalts i familiars. També, facilitar la interlocució amb altres institucions i l’Administració. L’Acord
contempla, a més, el compromís, per part de Celíacs de Catalunya, de subvencionar l’afiliació a
nous membres diagnosticats o seguits al HUGTiP que tinguin una demostrada insuficiència de
recursos, i de valorar i aprovar, si escau, accions de suport assistencial dirigides a la millora en el
tractament de col·lectius amb risc social.
Acord amb Serunion
Ambdues entitats treballaran conjuntament per aconseguir la màxima accessibilitat del col.lectiu a
menús sense gluten amb les màximes garanties de seguretat a les escoles, empreses, hospitals
i centres de la tercera edat on opera Serunion. A més, a demanda de l’associació, l’empresa es
compromet a dur a terme actuacions i campanyes de sensibilització entre el seu públic, i a implementar
els sistemes i protocols adients per incorporar, senyalitzar i controlar els productes aptes per a celíacs,
inclosos a la Llista de Productes que Celíacs de Catalunya edita pels seus socis.
Dia sense Gluten a Port Aventura
Una de les promocions exclusives que més valoren els nostres socis és la possibilitat de gaudir
del Dia sense Gluten a Port Aventura, una Jornada en què, a més de participar en família
de totes les activitats del Parc a un preu molt per sota del seu import general, tenen la possibilitat
d’escollir on menjar, amb total seguretat, d’entre un ventall de restaurants i establiments amb
menjar apte per celíacs, més ampli que el seu habitual. Aquest any, coincidint amb la seva 8a
edició, la Jornada s’ha celebrat el dia 11 de juny, i ha comptat amb la participació de més de
4.000 socis i familiars.
14 CELÍACS JULIOL 2016 Programa “Menuts”
Edició del conte infantil “Arantxa que li feia mal la panxa”
A les acaballes del 2015 editàvem el conte infantil Arantxa, que li feia mal la panxa, amb
què fèiem realitat el nostre objectiu de comptar amb un material divulgatiu, amb el qual els pares
i mares poguessin explicar als seus fills i filles com conviure amb la celiaquia al llarg de la seva
vida, amb un llenguatge infantil, carregat de metàfores què serveixen a la seva autora, Helga
Salat, fer-lo més entenedor als més petits. Amb el suport de Mercadona, vam fer la primera
edició, de 3.000 exemplars, adreçats exclusivament als centres educatius de primària
de Catalunya i Menorca, conscients de la importància que pels nostres fills té el seu entorn
escolar. Professors, educadors i companys de classe conviuen amb ell durant moltes hores, i en
són part important del seu aprenentatge. La campanya va ser llençada a principis de gener del
2016, una vegada represa l’activitat escolar. Des d’aquestes pàgines volem agrair a l’autora del
conte, l’Helga Salat, la seva iniciativa i el seu esforç què han fet possible què el conte sigui ja una
realitat, i de forma molt especial a Mercadona, per voler ser, des del mateix moment en què li vam
proposar, el nostre company de viatge en aquest projecte.
Acord amb Creu Roja Catalunya
L’objectiu principal de l’Acord és fixar el marc de col.laboració entre ambdues entitats, que
afavoreixi que CR Catalunya pugui dotar als infants celíacs o sensibles al gluten en risc d’exclusió
d’una cistella d’aliments específics sense gluten, que garanteixi el correcte seguiment de la
dieta que tenen prescrita, amb l’assessorament de l’associació. També, treballar conjuntament
amb l’objectiu de millorar la salut, qualitat de vida i benestar dels menors celíacs amb dificultats
econòmiques, així com l’atenció a aquests des de CR Catalunya; col·laborar en l’edició d’informació
bàsica sobre la celiaquia i la dieta sense gluten per facilitar als celíacs beneficiaris del programa,
així com impartir jornades formatives i informatives, per part de personal de l’associació, als
voluntaris i tècnics de Creu Roja en contacte directe amb aquests.
Acord amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona
L’objecte de l’Acord és col·laborar en l’àmbit de la celiaquia per emprendre accions que suposin
una millora en l’atenció de les persones celíaques i la divulgació i sensibilització a la població
en general, coordinant els recursos d’ambdues institucions per a fer xerrades i trobades amb
malalts i familiars. També, facilitar la interlocució amb altres institucions i l’Administració. L’Acord
contempla, a més, el compromís, per part de Celíacs de Catalunya, de subvencionar l’afiliació a
nous membres diagnosticats o seguits al HUGTiP que tinguin una demostrada insuficiència de
recursos, i de valorar i aprovar, si escau, accions de suport assistencial dirigides a la millora en el
tractament de col·lectius amb risc social.
Acord amb Serunion
Ambdues entitats treballaran conjuntament per aconseguir la màxima accessibilitat del col.lectiu a
menús sense gluten amb les màximes garanties de seguretat a les escoles, empreses, hospitals
i centres de la tercera edat on opera Serunion. A més, a demanda de l’associació, l’empresa es
compromet a dur a terme actuacions i campanyes de sensibilització entre el seu públic, i a implementar
els sistemes i protocols adients per incorporar, senyalitzar i controlar els productes aptes per a celíacs,
inclosos a la Llista de Productes que Celíacs de Catalunya edita pels seus socis.
Dia sense Gluten a Port Aventura
Una de les promocions exclusives que més valoren els nostres socis és la possibilitat de gaudir
del Dia sense Gluten a Port Aventura, una Jornada en què, a més de participar en família
de totes les activitats del Parc a un preu molt per sota del seu import general, tenen la possibilitat
d’escollir on menjar, amb total seguretat, d’entre un ventall de restaurants i establiments amb
menjar apte per celíacs, més ampli que el seu habitual. Aquest any, coincidint amb la seva 8a
edició, la Jornada s’ha celebrat el dia 11 de juny, i ha comptat amb la participació de més de
4.000 socis i familiars.
14 CELÍACS JULIOL 2016 Programa “Menuts”
Edició del conte infantil “Arantxa que li feia mal la panxa”
A les acaballes del 2015 editàvem el conte infantil Arantxa, que li feia mal la panxa, amb
què fèiem realitat el nostre objectiu de comptar amb un material divulgatiu, amb el qual els pares
i mares poguessin explicar als seus fills i filles com conviure amb la celiaquia al llarg de la seva
vida, amb un llenguatge infantil, carregat de metàfores què serveixen a la seva autora, Helga
Salat, fer-lo més entenedor als més petits. Amb el suport de Mercadona, vam fer la primera
edició, de 3.000 exemplars, adreçats exclusivament als centres educatius de primària
de Catalunya i Menorca, conscients de la importància que pels nostres fills té el seu entorn
escolar. Professors, educadors i companys de classe conviuen amb ell durant moltes hores, i en
són part important del seu aprenentatge. La campanya va ser llençada a principis de gener del
2016, una vegada represa l’activitat escolar. Des d’aquestes pàgines volem agrair a l’autora del
conte, l’Helga Salat, la seva iniciativa i el seu esforç què han fet possible què el conte sigui ja una
realitat, i de forma molt especial a Mercadona, per voler ser, des del mateix moment en què li vam
proposar, el nostre company de viatge en aquest projecte.