Page 14 - Num 7 - Primavera / Estiu 2018
P. 14
MACIÓ I INVESTIGACIÓ 2018
CONVOCATÒRIA
Beca Recerca Celíacs de Catalunya 2018
L’entrega simbòlica de la beca es va fer durant els parlaments del Dia Internacional de la Celiaquia
En el marc de la celebració dels actes commemoratius L’Associació va encarregar l’avaluació dels projectes a
del Dia Internacional de la Celiaquia, el passat 13 de maig, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de
l’Associació Celíacs de Catalunya va donar a conèixer els la Generalitat de Catalunya (AGAUR) per aportar al procés
projectes becats i va explicar que, de manera excepcional, objectivitat, independència i qualitat de les avaluacions, qui
en aquesta segona edició de la Beca Celíacs de Catalu- va comptar amb tres avaluadors externs experts per revisar
nya a la Recerca en patologies relacionades amb la tots els projectes candidats a la beca.
ingesta de gluten s’han becat dos projectes, dotant-los
amb 8.000€ i 7.460€. D’aquesta forma s’impulsarà la po- L’objectiu de les Beques Celíacs de Catalunya és poten-
sada en marxa de dos projectes de recerca que aborden ciar avenços científics que suposin una millora significativa
la celiaquia des de dos àmbits ben diferenciats i que han de la qualitat de vida de les persones que pateixen celia-
obtingut puntuacions immillorables. quia, sensibilitat al gluten no celíaca o dermatitis herpetifor-
me, reduir la taxa d’infradiagnosi, fomentar el desenvolupa-
Aquest any, de forma excepcional, ment del coneixement de la celiaquia i la resta de patologies
dos projectes es podran beneficiar d’aquesta beca associades a la ingesta de gluten, difondre socialment la
destinada a la investigació en patologies relacionades realitat d’aquestes afeccions, així com mostrar el suport i
reconeixement de l’Associació a les persones que treballen
amb la ingesta del gluten en la recerca d’aquestes malalties.
La primera beca l’ha rebut la Fundació Mútua Terrassa pel PROJECTES BECATS
projecte “Història natural de la malaltia celíaca (MC).
Seguiment longitudinal a llarg termini dels marcadors “Història natural de la malaltia celíaca (MC). Se-
serològics de la MC i de la histologia en nens d’1 a 4 guiment longitudinal a llarg termini dels marcadors
anys”, que compta amb la doctora Meritxell Mariné Guillem serològics de la MC i de la histologia en nens d’1 a
com a investigadora principal i que es desenvoluparà als 4 anys”, Dra. Meritxell Mariné Guillem. Fundació Mútua
Hospitals Universitaris Mútua de Terrassa i Pediàtric Sant Terrassa.
Joan de Déu de Barcelona.
El segon projecte becat l’ha presentat l’Institut d’Investigació “La malaltia celíaca en Atenció Primària i en la
prevalença, i altres factors relacionats amb l’adhe-
en Atenció Primària Jordi Gol, i compta amb el doctor Iván Vi- rència a la dieta sense gluten, el control clínic i la
qualitat de vida.”, Dr. Iván Villar Balboa. Institut d’In-
llar Balboa com a investigador principal. Se centra en la malal- vestigació en Atenció Primària Jordi Gol
tia celíaca en Atenció Primària i en la prevalença i altres
factors relacionats amb l’adherència a la dieta sense
gluten, el control clínic i la qualitat de vida.
14 / ESTIU 2018
CONVOCATÒRIA
Beca Recerca Celíacs de Catalunya 2018
L’entrega simbòlica de la beca es va fer durant els parlaments del Dia Internacional de la Celiaquia
En el marc de la celebració dels actes commemoratius L’Associació va encarregar l’avaluació dels projectes a
del Dia Internacional de la Celiaquia, el passat 13 de maig, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de
l’Associació Celíacs de Catalunya va donar a conèixer els la Generalitat de Catalunya (AGAUR) per aportar al procés
projectes becats i va explicar que, de manera excepcional, objectivitat, independència i qualitat de les avaluacions, qui
en aquesta segona edició de la Beca Celíacs de Catalu- va comptar amb tres avaluadors externs experts per revisar
nya a la Recerca en patologies relacionades amb la tots els projectes candidats a la beca.
ingesta de gluten s’han becat dos projectes, dotant-los
amb 8.000€ i 7.460€. D’aquesta forma s’impulsarà la po- L’objectiu de les Beques Celíacs de Catalunya és poten-
sada en marxa de dos projectes de recerca que aborden ciar avenços científics que suposin una millora significativa
la celiaquia des de dos àmbits ben diferenciats i que han de la qualitat de vida de les persones que pateixen celia-
obtingut puntuacions immillorables. quia, sensibilitat al gluten no celíaca o dermatitis herpetifor-
me, reduir la taxa d’infradiagnosi, fomentar el desenvolupa-
Aquest any, de forma excepcional, ment del coneixement de la celiaquia i la resta de patologies
dos projectes es podran beneficiar d’aquesta beca associades a la ingesta de gluten, difondre socialment la
destinada a la investigació en patologies relacionades realitat d’aquestes afeccions, així com mostrar el suport i
reconeixement de l’Associació a les persones que treballen
amb la ingesta del gluten en la recerca d’aquestes malalties.
La primera beca l’ha rebut la Fundació Mútua Terrassa pel PROJECTES BECATS
projecte “Història natural de la malaltia celíaca (MC).
Seguiment longitudinal a llarg termini dels marcadors “Història natural de la malaltia celíaca (MC). Se-
serològics de la MC i de la histologia en nens d’1 a 4 guiment longitudinal a llarg termini dels marcadors
anys”, que compta amb la doctora Meritxell Mariné Guillem serològics de la MC i de la histologia en nens d’1 a
com a investigadora principal i que es desenvoluparà als 4 anys”, Dra. Meritxell Mariné Guillem. Fundació Mútua
Hospitals Universitaris Mútua de Terrassa i Pediàtric Sant Terrassa.
Joan de Déu de Barcelona.
El segon projecte becat l’ha presentat l’Institut d’Investigació “La malaltia celíaca en Atenció Primària i en la
prevalença, i altres factors relacionats amb l’adhe-
en Atenció Primària Jordi Gol, i compta amb el doctor Iván Vi- rència a la dieta sense gluten, el control clínic i la
qualitat de vida.”, Dr. Iván Villar Balboa. Institut d’In-
llar Balboa com a investigador principal. Se centra en la malal- vestigació en Atenció Primària Jordi Gol
tia celíaca en Atenció Primària i en la prevalença i altres
factors relacionats amb l’adherència a la dieta sense
gluten, el control clínic i la qualitat de vida.
14 / ESTIU 2018