Page 14 - Assamblea general ordinària de SMAP 28-06-2022
P. 14
tida que correspon a les factures de proveïdors no vençudes a 31/12/2021 i que s’han
de pagar al venciment Per tant l’entitat, té una situació patrimonial solvent i no
existeixen deutes significatius.
L’auditor conclou que l’entitat està molt sanejada amb ingressos equilibrats, que no
depèn d’entitats financeres, i que l’auditoria que es va dur a terme del tancament de
l’exercici 2021 i expressa que els comptes anuals representen en tots els seus aspectes
significatius la imatge fidel del patrimoni, la situació financera, així com els resultats
esmentats a 31/12/2021.
La Sra. Serrano consulta als assistents si alguna persona té algun dubte i es requereix
algun aclariment a la presentació dels comptes. Com que no hi ha cap consulta
addicional per part de cap assistent, a continuació es procedeix a fer la votació. Els
comptes anuals 2021 s’aproven per 16 vots a favor (12 vots presencials i 4 vots
delegats), 0 vots en contra i 1 abstenció.
Punt 4. Lectura i aprovació, si escau, del Pla estratègic 2022. A càrrec del president, Sr.
José Molina.
El president de l'Associació pren la paraula per presentar el Pla Estratègic previst per
aquest 2022 i explica que per l’elaboració d’aquest nou pla:
a) Hem partit de la definició de les grans reivindicacions del col·lectiu :
▪ La millora en la tassa d'infradiagnòstic de la celiaquia (7,5 de cada 10 celíacs
no saben que ho són). De 75.000 celíacs que s’estima que hi ha a Catalunya
només estan diagnosticats un 18.000
▪ Eliminar el greuge comparatiu econòmic que patim els celíacs per finançar el
nostre tractament, la dieta sense gluten (amb un sobre cost de més 890
euros anuals per persona).
▪ Eliminar les barreres socials de la celiaquia (menys d’1% dels establiments de
restauració i hostaleria donen un servei sense gluten segur).
▪ Millorar la seguretat alimentaria dels productes ‘sense gluten’ no envasats o
envasats al punt de venda: confusió entre exempt de gluten en origen i
“sense gluten” o “apte per celíacs”.
▪ Incrementar la recerca en celiaquia, possibles tractaments, seguretat
alimentaria i millor composició nutricional dels productes sense gluten
b) Per la seva elaboració han intervingut en una fase inicial els empleats de l’entitat
qui van desenvolupar un esborrany del possible pla, després els membres de
junta directiva i gerència van acabar d’elaborar la primera proposta del pla a
presentar als socis en la jornada participativa celebrada el 05 de mar. Jornada
que va servir per a contrastar i enriquir la proposta de Pla estratègic elaborat per
la Junta i la gerència així com per aprofundir en alguns àmbits concrets del Pla i
recollir les aportacions dels associats. Propostes que a posterior van ser
Pàgina 14 de 21
de pagar al venciment Per tant l’entitat, té una situació patrimonial solvent i no
existeixen deutes significatius.
L’auditor conclou que l’entitat està molt sanejada amb ingressos equilibrats, que no
depèn d’entitats financeres, i que l’auditoria que es va dur a terme del tancament de
l’exercici 2021 i expressa que els comptes anuals representen en tots els seus aspectes
significatius la imatge fidel del patrimoni, la situació financera, així com els resultats
esmentats a 31/12/2021.
La Sra. Serrano consulta als assistents si alguna persona té algun dubte i es requereix
algun aclariment a la presentació dels comptes. Com que no hi ha cap consulta
addicional per part de cap assistent, a continuació es procedeix a fer la votació. Els
comptes anuals 2021 s’aproven per 16 vots a favor (12 vots presencials i 4 vots
delegats), 0 vots en contra i 1 abstenció.
Punt 4. Lectura i aprovació, si escau, del Pla estratègic 2022. A càrrec del president, Sr.
José Molina.
El president de l'Associació pren la paraula per presentar el Pla Estratègic previst per
aquest 2022 i explica que per l’elaboració d’aquest nou pla:
a) Hem partit de la definició de les grans reivindicacions del col·lectiu :
▪ La millora en la tassa d'infradiagnòstic de la celiaquia (7,5 de cada 10 celíacs
no saben que ho són). De 75.000 celíacs que s’estima que hi ha a Catalunya
només estan diagnosticats un 18.000
▪ Eliminar el greuge comparatiu econòmic que patim els celíacs per finançar el
nostre tractament, la dieta sense gluten (amb un sobre cost de més 890
euros anuals per persona).
▪ Eliminar les barreres socials de la celiaquia (menys d’1% dels establiments de
restauració i hostaleria donen un servei sense gluten segur).
▪ Millorar la seguretat alimentaria dels productes ‘sense gluten’ no envasats o
envasats al punt de venda: confusió entre exempt de gluten en origen i
“sense gluten” o “apte per celíacs”.
▪ Incrementar la recerca en celiaquia, possibles tractaments, seguretat
alimentaria i millor composició nutricional dels productes sense gluten
b) Per la seva elaboració han intervingut en una fase inicial els empleats de l’entitat
qui van desenvolupar un esborrany del possible pla, després els membres de
junta directiva i gerència van acabar d’elaborar la primera proposta del pla a
presentar als socis en la jornada participativa celebrada el 05 de mar. Jornada
que va servir per a contrastar i enriquir la proposta de Pla estratègic elaborat per
la Junta i la gerència així com per aprofundir en alguns àmbits concrets del Pla i
recollir les aportacions dels associats. Propostes que a posterior van ser
Pàgina 14 de 21