Page 15 - Assamblea general ordinària de SMAP 28-06-2022
P. 15
analitzades per la Junta per la seva incorporació al Pla. I finalment cal que el Pla
sigui aprovat de manera formal per l’assemblea de socis que es celebra el mes
de juny l’Assemblea General ordinària. Aquest pla serà revisat semestralment
per la Junta Directiva per estudiar possibles desviacions, corregir-les o ajustant
els objectius a temps, per tal de maximitzar el seu compliment.
A continuació passa a enumerar les 5 línies mestres que aprofundeixen en la missió de
l’entitat i ordenen el seu desenvolupament en grans àmbits d’actuació tenint en compte
els objectius a mig termini. Diu que donen forma al Pla Estratègic que fonamentarà el
pla operatiu anual i l'activitat quotidiana de l’Associació:
1. Prestació de serveis eficaç, seguretat alimentària i educació
1.1.Projecte Restauració: Alimentació fora de casa.
1.2.Suport, orientació, formació i assessorament al pacient.
1.3.Seguretat alimentària i homogeneïtzació de l'etiquetatge.
2. Recerca i iniciatives en salut
2.1. Millora del diagnòstic – tractament.
2.2. Recerca científica
3. Sensibilització i incidència social
4. Incidència política, reivindicació i defensa dels drets dels pacients
5. Governança i sostenibilitat econòmica

Prossegueix explicant que farà una breu presentació del pla operatiu, que no és més que
l’aplicació de les actuacions que permetran assolir els objectius fixats a les línies
Estratègiques i que fa referència a les accions que durà a terme la nostra entitat durant
l’exercici.
1. Prestació de serveis eficaç, seguretat alimentària i educació
1.1.Projecte Restauració: Alimentació fora de casa.
Menjar fora de casa és una de les parts més problemàtiques del dia a dia del celíac,
una limitació tant pel dia a dia dels infants i adolescents als centres educatius i
activitats d’esbarjo (cases de colònies, casals), pels estudiants universitaris, per a
pacients ingressats en centres hospitalaris, pels nostres avis a les residències
geriàtriques, pels reclusos en centres penitenciaris, així com per qualsevol
professional quan es troba en la necessitat menjar fora de casa per raons de treball,
tant per la seguretat alimentaria com pel fort impacte en la vida social i d'oci (sopars
amb els amics, vacances, etc.)
Amb l'objectiu de crear una xarxa d'establiments de restauració, d’empreses de
restauració col·lectiva i d'allotjaments que puguin donar un servei que garanteixi la
seguretat del menjar per la persona celíaca, l’associació va desenvolupar fa 10 anys el
Projecte Restauració que compta amb l’aval de l’Agència Catalana de Seguretat
Alimentaria.

Pàgina 15 de 21
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20