Page 4 - Assamblea general ordinària de SMAP 28-06-2022
P. 4
corresponen a quotes de socis, el 9,6% per llicències i donacions, el 10,5% de
subvencions, un 0,34% per ingressos de donacions traspassats a resultats, i un
1,14% per venda de loteria.
- Les principals despeses són un 64,27% despeses de personal, 23,14%
corresponen a donacions banc d'aliments, projecte control de mercat, lloguers,
assegurances, bancs, enviaments, manteniment informàtic, neteja i
desplaçaments, després amb un 6,97% tenim les despeses de tallers, estades i
formacions, campanyes de sensibilització, material audiovisual i assessories,
2,86% d'amortització de l'immobilitzat i per últim la beca recerca i altres ajudes
a tercers representa un 2,76% del total de despeses.
Explica que si això ho traduïm a quotes de socis, ens trobem que dels 65 € de la
quota de soci es dediquen els següents euros a cada projecte:
- 7,82 € a recerca científica i formació a sanitaris
- 8,89 € a defensa dels drets dels pacients
- 14,08 € a sensibilització social vers la celiaquia
- 21,93 € a seguretat alimentària
- 12,27 € a suport i apoderament del pacient celíac.
Tot seguit el president fa un repàs a les principals activitats executades
durant l'any 2021, agrupades en les següents línies d'actuació:
- suport, orientació, formació i assessorament al pacient
- millora del diagnòstic i tractament
- recerca científica
- seguretat alimentària i homogeneïtzació de l'etiquetatge
- accés a una dieta segura fora de casa
- influir en les polítiques del sector públic i privat
- garantir l'accés a una dieta sense gluten a pacients en risc d'exclusió
- programes de comunicació i sensibilització social
I destaca les següents dades:
o 22.521 persones celíaques han estat ateses en 353 en sessions
d'assessorament a recentment diagnosticats i en 22.168 en consultes en
línia/offline sobre celiaquia i dieta sense gluten.
o 2.203 persones han participat en activitats d'apoderament i lúdiques, en
17 tallers de cuina sense gluten, 13 xerrades mèdiques, psicològiques i de
dietètica-nutrició, 9 activitats lúdiques i de convivència, 1 formació en
celiaquia a personal sanitari SEFAC, en la III Jornada 'Abordatge integral
de la celiaquia' i en el V Simposi Celiaquia i Dieta sense gluten, dirigida a
pacients
o Formacions: 6 Escoles han rebut formació per a reforçar els
coneixements dels mestres, personal de cuina i monitors (51 assistents) i
Pàgina 4 de 21
subvencions, un 0,34% per ingressos de donacions traspassats a resultats, i un
1,14% per venda de loteria.
- Les principals despeses són un 64,27% despeses de personal, 23,14%
corresponen a donacions banc d'aliments, projecte control de mercat, lloguers,
assegurances, bancs, enviaments, manteniment informàtic, neteja i
desplaçaments, després amb un 6,97% tenim les despeses de tallers, estades i
formacions, campanyes de sensibilització, material audiovisual i assessories,
2,86% d'amortització de l'immobilitzat i per últim la beca recerca i altres ajudes
a tercers representa un 2,76% del total de despeses.
Explica que si això ho traduïm a quotes de socis, ens trobem que dels 65 € de la
quota de soci es dediquen els següents euros a cada projecte:
- 7,82 € a recerca científica i formació a sanitaris
- 8,89 € a defensa dels drets dels pacients
- 14,08 € a sensibilització social vers la celiaquia
- 21,93 € a seguretat alimentària
- 12,27 € a suport i apoderament del pacient celíac.
Tot seguit el president fa un repàs a les principals activitats executades
durant l'any 2021, agrupades en les següents línies d'actuació:
- suport, orientació, formació i assessorament al pacient
- millora del diagnòstic i tractament
- recerca científica
- seguretat alimentària i homogeneïtzació de l'etiquetatge
- accés a una dieta segura fora de casa
- influir en les polítiques del sector públic i privat
- garantir l'accés a una dieta sense gluten a pacients en risc d'exclusió
- programes de comunicació i sensibilització social
I destaca les següents dades:
o 22.521 persones celíaques han estat ateses en 353 en sessions
d'assessorament a recentment diagnosticats i en 22.168 en consultes en
línia/offline sobre celiaquia i dieta sense gluten.
o 2.203 persones han participat en activitats d'apoderament i lúdiques, en
17 tallers de cuina sense gluten, 13 xerrades mèdiques, psicològiques i de
dietètica-nutrició, 9 activitats lúdiques i de convivència, 1 formació en
celiaquia a personal sanitari SEFAC, en la III Jornada 'Abordatge integral
de la celiaquia' i en el V Simposi Celiaquia i Dieta sense gluten, dirigida a
pacients
o Formacions: 6 Escoles han rebut formació per a reforçar els
coneixements dels mestres, personal de cuina i monitors (51 assistents) i
Pàgina 4 de 21