Page 6 - Assamblea general ordinària de SMAP 28-06-2022
P. 6
o 10.000€ atorgats en la Beca Associació Celíacs de Catalunya: V Beca
Vicente Barea. En concret al projecte de recerca sobre l'estudi de les
causes i conseqüències de la persistència d'atròfia vellositaria malgrat
seguir una dieta sense gluten estricta en pacients amb malaltia celíaca,
de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa
o 2 Col·laboracions en TFG’s:
▪ Treball de fi de Grau – Perfil nutricional del pa sense gluten. Data
de publicació: 2021. Autora: Eva Díaz Barón
▪ Treball de fi de Grau – Farines sense gluten. Data de publicació:
2021. Autora: Adriana P. Hernández Martínez
o 6 Participacions i col·laboracions:
▪ Estudi propi cerveses amb UPB: publicat en la revista científica
Journal of Food and Nutrition Sciences
▪ Estudi nutricional i preus dels productes SG vs els seus anàlegs,
amb l'algorisme Nutriscore: URV+SMAP, publicat en Food &
Function de la revista científica The Royal Society of Chemistry
▪ Gestió i seguiment de les Beques de l'Associació 2018, 2019 i 2020
▪ UB: col·laboració amb la Universitat Barcelona – Dr. Andreu
Ferran, per a l'actualització taules nutricionals incloent productes
específics sense gluten
▪ Atorgat per la Societat Espanyola de Malaltia Celíaca (SEEC)
durant el congrés 2021, el 2n premi a la millor recerca científica
en la categoria pòster del Treball “Avaluació del potencial ús del
NIR per a l'anàlisi i quantificació del gluten en Cerveses” realitzat
per la Universitat del País Basc i la Associació Celíacs de Catalunya
▪ Tanquem un acord per a tutoritzar tres TFGs de la UAB,
relacionats amb la millora del pa sense gluten
- Seguretat alimentària i homogeneïtzació de l'etiquetatge
o Projecte control mercat:
▪ 120 Productes de mercat analitzats pel projecte Control de
Mercat de l'Associació. A més, analitzem 40 productes més a
granel (espècies i infusions)
▪ 120 Mostres d'obradors i altres establiments que produeixen
productes sense gluten, en col·laboració amb el laboratori de
l'Agència de Salut Pública de Barcelona
▪ Hem mantingut reunió amb la AETI i la FACE per a iniciar un
projecte de cerca per a la unificació de criteris en l'estat sobre la
seguretat de les infusions
Pàgina 6 de 21
Vicente Barea. En concret al projecte de recerca sobre l'estudi de les
causes i conseqüències de la persistència d'atròfia vellositaria malgrat
seguir una dieta sense gluten estricta en pacients amb malaltia celíaca,
de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa
o 2 Col·laboracions en TFG’s:
▪ Treball de fi de Grau – Perfil nutricional del pa sense gluten. Data
de publicació: 2021. Autora: Eva Díaz Barón
▪ Treball de fi de Grau – Farines sense gluten. Data de publicació:
2021. Autora: Adriana P. Hernández Martínez
o 6 Participacions i col·laboracions:
▪ Estudi propi cerveses amb UPB: publicat en la revista científica
Journal of Food and Nutrition Sciences
▪ Estudi nutricional i preus dels productes SG vs els seus anàlegs,
amb l'algorisme Nutriscore: URV+SMAP, publicat en Food &
Function de la revista científica The Royal Society of Chemistry
▪ Gestió i seguiment de les Beques de l'Associació 2018, 2019 i 2020
▪ UB: col·laboració amb la Universitat Barcelona – Dr. Andreu
Ferran, per a l'actualització taules nutricionals incloent productes
específics sense gluten
▪ Atorgat per la Societat Espanyola de Malaltia Celíaca (SEEC)
durant el congrés 2021, el 2n premi a la millor recerca científica
en la categoria pòster del Treball “Avaluació del potencial ús del
NIR per a l'anàlisi i quantificació del gluten en Cerveses” realitzat
per la Universitat del País Basc i la Associació Celíacs de Catalunya
▪ Tanquem un acord per a tutoritzar tres TFGs de la UAB,
relacionats amb la millora del pa sense gluten
- Seguretat alimentària i homogeneïtzació de l'etiquetatge
o Projecte control mercat:
▪ 120 Productes de mercat analitzats pel projecte Control de
Mercat de l'Associació. A més, analitzem 40 productes més a
granel (espècies i infusions)
▪ 120 Mostres d'obradors i altres establiments que produeixen
productes sense gluten, en col·laboració amb el laboratori de
l'Agència de Salut Pública de Barcelona
▪ Hem mantingut reunió amb la AETI i la FACE per a iniciar un
projecte de cerca per a la unificació de criteris en l'estat sobre la
seguretat de les infusions
Pàgina 6 de 21