Page 5 - Assamblea general ordinària de SMAP 28-06-2022
P. 5
252 treballadors del sector de l'hostaleria/restauració. Formació en línia
a treballadors de 53 empreses. També hem fet formació a col·lectius
implicats directament en el tractament, com el SEFAC (farmacèutics).
D’altra banda també s’ha format 64 alumnes i docents de l'Escola de
Restauració i Turisme, i a 45 alumnes de l'Escola d'Hostaleria i Turisme
CETT. En aquesta línia també han rebut formació 19 docents de l'Escola
d'Hostaleria i Turisme de Catalunya, en el marc del Curs Cuina,
Gastronomia i Serveis de Restauració sense gluten, en col·laboració amb
la xarxa XTEC. I per últim citar que s’han fet 12 Sessions de formació
específica/tècnica a pacients sobre:
nutrició/celiaquia/psicologia/normativa
o Recerca científica: La recerca és una peça clau per a continuar avançant i
aconseguir que millori el dia a dia de les persones celíaques. En la
Associació Celíacs de Catalunya ho tenim molt present i és per això que
promovem la recerca realitzant estudis propis, convocant la Beca Celíacs
de Catalunya i participant en jornades científiques i congressos, entre
altres. En aquesta àrea destaca:
o Assistències a congressos:

▪ VII Congrés nacional de la Societat Espanyola de Malaltia Celíaca
(SEEC)

▪ Trobada anual d'Associació de Societats Europees de Celíacs
(AOECS)

▪ Formació organitzada per Dr. Schär Institute, “Reptes en el
diagnòstic de la malaltia celíaca”, on es presenten casos clínics –
diagnòstics de la celiaquia

o 3 Projectes de recerca en les quals col·laborem:
▪ Estudi PROACTIVE. Assaig clínic amb el fàrmac PRV-015
(anticossos monoclonal) complementari a la dieta lliure de gluten.
Multicèntric
▪ Col·laborem en un estudi amb AOECS i la Universitat de Sevilla
sobre l'anàlisi de les cerveses sense gluten. Participació conjunta
amb els països membres de AOECS
▪ CELIACDIET – un estudi en el qual es valida un instrument que
permeti avaluar l'alimentació de nens i nenes amb malaltia
celíaca. Aquesta eina podrà servir tant per a la planificació de
dietes com per a la valoració del consum d'aliments. Col·laborem
en la captació de subjectes d'estudi amb la Unitat de Nutrició
Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili

Pàgina 5 de 21
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10