Page 9 - Revista Celiacs de Catalunya
P. 9
ENTRE NOSALTRES 2019
súper aliments per enamorar-te de la vida gluten free”, a
càrrec de la xef M. Pilar Ibern i la trobada amb la blogger
La Espía Celíaca dirigida als joves celíacs per parlar so-
bre la celiaquia durant l’adolescència.
El DIC del 2019 ha estat el tret de sortida per celebrar la
primera edició del concurs “Millor pa de pagès sen-
se gluten”, que des de l’Associació Celíacs de Catalu-
nya volem organitzar cada any. En aquesta edició es van
presentar cinc obradors: Celiadictos, La Marevilla, Forn
Ricardera, Nouceland i éqlibre. Finalment el guanyador
del concurs fou l’obrador èqlibre, fundat per Carlos Milan
i Xevi Ramón. Us en parlem amb més detall en un article
d’aquesta revista.
Un altre dels moments més esperats fou el sorteig de la Al migdia no va faltar el tradicional dinar sense gluten
samarreta del futbolista Ivan Rakitic, celíac des de fa que vam oferir gratuïtament a tots els socis i sòcies: pa
més d’un any, que la va donar perquè es pogués sortejar
sense gluten (gràcies a Airos), mongetes i botifarra (de la mà
entre els socis de l’entitat per només 1€. La recaptació es
d’embotits SelecciOna Artesanal). Boníssim!
va destinar a comprar productes sense gluten per al Banc
d’Aliments.
Els més menuts van passar una gran estona gaudint
de les activitats pensades per a ells: el taller infantil “Què
és el gluten”, la representació de marionetes, l’espectacle
de màgia a càrrec de Màgic Jaume, el pinta cares, un joc
per simular la compra de productes sense gluten en un sú-
per fet a la seva mida per Caprabo, els inflables... Segura-
ment són els que més van gaudir d’aquesta jornada festiva
i familiar!
Com en edicions anteriors, es va entregar la Beca Celíacs
de Catalunya. El projecte d’investigació guardonat en aques-
ta III edició de la beca és un estudi multicèntric sobre el
microbioma celíac, presentat per l’Institut d’Investigació
Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdIBGi) i que comp-
ta com a investigadors principals amb el Dr. Josep Gil, met-
ge de família del CAP de Vilarroja de Girona i el Dr. Xavier
súper aliments per enamorar-te de la vida gluten free”, a
càrrec de la xef M. Pilar Ibern i la trobada amb la blogger
La Espía Celíaca dirigida als joves celíacs per parlar so-
bre la celiaquia durant l’adolescència.
El DIC del 2019 ha estat el tret de sortida per celebrar la
primera edició del concurs “Millor pa de pagès sen-
se gluten”, que des de l’Associació Celíacs de Catalu-
nya volem organitzar cada any. En aquesta edició es van
presentar cinc obradors: Celiadictos, La Marevilla, Forn
Ricardera, Nouceland i éqlibre. Finalment el guanyador
del concurs fou l’obrador èqlibre, fundat per Carlos Milan
i Xevi Ramón. Us en parlem amb més detall en un article
d’aquesta revista.
Un altre dels moments més esperats fou el sorteig de la Al migdia no va faltar el tradicional dinar sense gluten
samarreta del futbolista Ivan Rakitic, celíac des de fa que vam oferir gratuïtament a tots els socis i sòcies: pa
més d’un any, que la va donar perquè es pogués sortejar
sense gluten (gràcies a Airos), mongetes i botifarra (de la mà
entre els socis de l’entitat per només 1€. La recaptació es
d’embotits SelecciOna Artesanal). Boníssim!
va destinar a comprar productes sense gluten per al Banc
d’Aliments.
Els més menuts van passar una gran estona gaudint
de les activitats pensades per a ells: el taller infantil “Què
és el gluten”, la representació de marionetes, l’espectacle
de màgia a càrrec de Màgic Jaume, el pinta cares, un joc
per simular la compra de productes sense gluten en un sú-
per fet a la seva mida per Caprabo, els inflables... Segura-
ment són els que més van gaudir d’aquesta jornada festiva
i familiar!
Com en edicions anteriors, es va entregar la Beca Celíacs
de Catalunya. El projecte d’investigació guardonat en aques-
ta III edició de la beca és un estudi multicèntric sobre el
microbioma celíac, presentat per l’Institut d’Investigació
Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IdIBGi) i que comp-
ta com a investigadors principals amb el Dr. Josep Gil, met-
ge de família del CAP de Vilarroja de Girona i el Dr. Xavier