Page 11 - Revista Celiacs de Catalunya
P. 11
nada amb Mercabarna i el En aquests moments treballem...
Cluster Alimentari BCN
Amb el Col.legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), per tal
Mercabarna i el Cluster Alimentari de Barcelona d’aprofitar sinèrgies i impulsar activitats científiques, educatives, culturals, de recerca i
es van posar en contacte amb nosaltres durant docència que redundin en benefici de la salut i el benestar de les persones celíaques del
el primer trimestre de l’any per demanar- nostre país.
nos la nostra col·laboració en el seu projecte Amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (camfic), per
Restauració per al Col·lectiu Celíac, que iniciaven treballar de forma conjunta en la millora de la taxa de diagnòstic de la celiaquia a
en aquells moments amb l’objectiu d’apropar les Catalunya, actualment entre el 12 i 15% , i en la reducció del temps per aquest diagnòstic
necessitats del nostre col·lectiu als professionals (actualment, una mitja de 7 anys), a través de la sensibilització i formació específica dels
-fabricants, distribuïdors i restauradors- perquè metges d’atenció primària.
el tinguin en compte a l’hora de produir els seus Amb el Campus d’Alimentació de Torribera (UB), amb qui treballem plegats en la
productes o dissenyar les seves cartes o menús. promoció d’una alimentació saludable i adequats estils de vida; en la recerca i investigació
Fruit d’aquesta col·laboració, que esperem tingui sobre dietes sense gluten, nutrició i celiaquia ; en campanyes d’informació i divulgació de
continuïtat durant aquest 2015, vam celebrar una la celiaquia en l’àmbit de la nutrició i dietètica, o en l’edició de material divulgatiu i científic
Jornada, amb el mateix nom, que va comptar al sobre la celiaquia, entre d’altres.
seu acte inaugural amb la presència del senyor El Campus d’Alimentació de Torribera és un dels sis campus de la Universitat de Barcelona
Alfons Conesa, director de l’Agència Catalana dedicat a l’ensenyament, la recerca i la transferència de coneixement en els àmbits
de Consum, i dels presidents de les tres entitats relacionats amb l’alimentació, i l’impulsor del nou grau interuniversitari (UB_UPC) de
organitzadores. Ciencies Culinàries i Gastronòmiques, en funcionament des d’ aquest curs 2014-15.

PUBLICITAT
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16