Page 22 - Revista Celiacs de Catalunya
P. 22
tética i nutrició Ucnodmeua agelr’emscaonlaa i

Entrepà menorquí La Bruna Banyeres Puigdemont té 9 anys.
La seva germana Jana en té sis i es celíaca.
Igual que la seva companya d’escola Eyna,
a qui li van diagnosticar la malaltia fa un
any. A l’escola CEIP Montjuïc de Girona li van
demanar, com a treball, una recepta d’un
entrepà i descriure’n els seus ingredients i
la seva elaboració. La Bruna ho va tenir clar,
es va decidir per fer un pa amb farina de
castanya, per tant sense gluten, així la seva
amiga i la seva germana en podrien menjar,
Assistir a la Fira de la Castanya de Viladrau i
rebre un parell de consells d’en Jordi Ribas,
de Mamicasas, formen part dels petits
secrets d’aquesta recepta que us detallem
pas per pas, amb fotos inclosos per a no
tenir excusa i intentar fer-ho a casa.

de tardor
Ingredients: pa de castanya (per 1 kg): 580 gr. de farina de castanya, 1 sobre de llevat sec per pa, 340 ml d’aigua,
2 ous, Sal, Oli per manipular la massa, Sobrassada de Menorca, Formatge ratllat.

Preparació del pa de castanya

1. Agafem la bossa de farina de castanya, i 8. Ens untem bé les mans amb l’oli. 13. Deixem els panets en un lloc sense corrent
l’aboquem a la Thermomix. 9. A la massa li donem forma de rodona. durant 90 minuts ( dins el forn és un bon lloc).
14. Un cop han llevat, els posem a coure al
forn a 200º durant 30 minuts. A continuació
posem una plata de forn buida amb aigua
perquè quedin cruixents per fora.

2. Afegim el llevat i barregem durant 1 10. El partim com si talléssim una pizza en Pderelp’eanrtarecpióà
minut a velocitat 5. 8 talls.
3. Afegim l’aigua i ho amassem durant 6 11. Agafem un tall de massa de pa i li donem 1. Agafem un panet i el partim per la meitat.
minuts. (Got tancat i velocitat espiga). forma de panet. 2. Untem la part de sota amb la sobrassada
4. Quan portem 3 minuts afegim un ou. 12. Anem col·locant els panets en una safata de Menorca.
de forn. 3. Posem formatge ratllat per sobre.
4. Completem l’entrepà amb la tapa.

5. Al cap d’un minut afegim el segon ou.
6. Posem un pessic de sal al gust.
7. Un cop esta barrejat, treiem el got i de cap
per avall fem girar la roda, perquè caigui la
massa.

24 CELÍACS GENER 2015
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27