Page 48 - Num 7 - Primavera / Estiu 2018
P. 48
ÍACS JOVES 2018

Activitats per als joves durant
el mes del celíac

CONDISLIFE - TALLER DE CUINA - CARMANYOLA

Cuina pensada per als joves

Gràcies a la col·laboració amb Condis, vam poder realit- de cuinar, no només relatius a les receptes que s’estaven
zar aquest taller per als joves que consistia a elaborar re- fent, sinó en general sobre ingredients com la pasta sense
ceptes específiques per dur a la carmanyola. Vam aprendre gluten, els llegums, etc.
a fer “Cigrons amb verduretes” i “Arròs amb pesto”, utilit-
zant no només els ingredients bàsics, sinó descobrint-ne Vam passar una estona molt enriquidora i vam tastar el
de nous que, a priori, no ens agraden o encaixen en les menjar que estava ben bo.
receptes tradicionals com és la col saltejada o el mango.
Ja estem pensant en noves temàtiques per als propers
Durant el taller hi va haver una gran participació dels tallers de cuina. I estem oberts a les propostes que ens
assistents, que van fer preguntes als cuiners-dietistes. vulgueu fer arribar!
Aquests els hi van resoldre molts dubtes tècnics a l’hora
Míriam Baños

UN DIA INTERNACIONAL DE LA CELIAQUIA ATRACTIU PER ALS JOVES

DIC - Tast de Cerveses

En el marc del Dia Internacional de la Celiaquia (DIC) i gran coneixedor d’aquesta beguda, en Ricardo Nafría, ce-
d’enguany, hem tingut la possibilitat d’organitzar una activi- líac diagnosticat des del 2010 i autor del blog “Celíaco a los
tat pròpia enfocada al nostre target, joves de 18 a 35 anys, 30”. Ell va coordinador 2 tasts de cerveses que es van fer
però oberta també a la resta d’adults: un tast de cervesa al llarg del matí amb l’aforament complet. Vam poder tas-
sense gluten! tar 10 cerveses diferents gràcies a les següents marques:
Brunehaut, Daura Damm, Espiga, Free From Express, Ocho
Actualment al mercat hi trobem una interessant varietat Reales i Single Taste.
de cerveses sense gluten que ens desperten una gran curi-
ositat però no hi ha empreses que organitzin tasts com en Durant el tast, vam seguir els passos pertinents que ens
el cas de les cerveses amb gluten. És per això que ens va indicava l’expert: servir la cervesa, observar-ne el color, agi-
motivar especialment poder oferir un esdeveniment així. A tar suaument el got perquè s’alliberin els aromes, olorar-la,
més, vam comptar amb la dinamització del conegut bloguer tasta-la i, finalment, avaluar-la. D’aquesta manera vam po-
der valorar l’aspecte (color, claredat, espuma), les aromes
(cereals de malta, llúpols, llevats), el sabor, el retrogust, el
cos i la carbonatació.

Vam descobrir que hi havia tantes cerveses com gustos,
així que tothom va tenir la seva preferida i no ens vam posar
d’acord en quina agradava més, fet que ens sembla molt
positiu, ja que significa que disposem de molta varietat de
cerveses aptes per als celíacs. Entre rialles i aprofundiment
en la cultura de la cervesa, en Ricardo va fer que l’hora i
mitja que durava cada tast passés volant!

Míriam Baños

48 / ESTIU 2018
   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53